…
08 Şubat 2019, Cuma İstanbul,Türkiye

Bakan Selçuk, Kartal’da Çöken Bina Enkazından Yaralı Olarak Kurtarılan Vatandaşları Hastanede Ziyaret Etti


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Kartal’da 2 gün önce çöken 8 katlı bina nedeniyle Çaka Bey İmam Hatip Ortaokulu’nda oluşturulan kriz merkezine gitti.

Bakan Selçuk ve Bakan Soylu, kriz merkezinden son durum hakkında bilgi aldıktan sonra arama ve kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgede incelemelerde bulundular. Bakan Selçuk, 45 saat sonra bir gence sağ olarak ulaşılmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

“Bakanlıklarımız ve Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımız ile Koordineli Çalışıyoruz”

Bakan Selçuk, “İki gündür yaşadığımız acı, elim durumdan en büyük tesellimiz tabii vatandaşlarımıza ulaşabilmek oldu. Göçük altında kalan diğer vatandaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. Bütün bakanlıklarımızla koordineli bir şekilde, tüm ihtiyaçların giderilmesi noktasında bütün gayretleri gösteriyoruz. Sosyal yardımlaşma, dayanışma vakıflarımızla bu alanda koordineli olarak çalışmaktayız." dedi.

Bakan Selçuk,  Hastanede Tedavi Gören Yaralıları Ziyaret Etti

Bakan Selçuk, yaralı vatandaşları da tedavi gördükleri Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Sağlık durumları hakkında hastane başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan ve doktorlardan bilgi alan Bakan Selçuk, yaralılara "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Bakan Selçuk, hastane çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Sabah enkaz alanındaydık. Şimdi de yaralı vatandaşlarınızın yanındayız. Tek duamız yaralı vatandaşlarımızın da en kısa sürede sıhhatlerine kavuşmaları." dedi.