…
14 Ocak 2016, Perşembe

Bakan Ramazanoğlu Çocuk Evlerinde kalan çocuklarla kitap fuarını gezdi


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu Çocuk Evlerinde kalan çocuklarla Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde açılan kitap fuarını gezdi.
Ramazanoğlu fuarda ilk olarak bakanlık tarafından açılan standda bakanlığı tarafından yayımlanan “Sevgi Bir Kuş” adlı dergiyi dağıtarak, derginin mobil ve tablet uygulamasını çocuklara anlattı.
 
Fuardaki amaçlarının çocukların kitaplarla daha çok haşır neşir olmalarını sağlamak olduğunu anlatan Ramazanoğlu, kendi yayınlarını da dağıttıklarını söyledi.
Çocukların ve herkesin okuması gerektiğine dikkati çeken Ramazanoğlu, "Okumak başka bir dünyadır. İnsana ufuk ve başka dünyalar açar. İnsanın dilini, hayal dünyasını zenginleştirir. İnsana kendini iyi hissettirir. Okumak aynı zamanda üretmektir. Okudukça içinizde açan o yeni dünyalar içinde üretirsiniz. Çocuklarımızın da daha üretken olmaları için o sevgi ve muhabbet dilini yaşayabilmeleri için çok okumaları lazım" diye konuştu.
Okumanın aynı zamanda üretmek olduğunu, edebiyatın, şiirin, okumanın, yazmanın, müzik, sinema ve tiyatronun aynı zamanda toplumun ruhunu besleyen damarlar olduğunu dile getiren Ramazanoğlu, eğer bir toplumun ruhunu besleyen damarlar açık tutulmadığı zaman o toplumun merhamet ve sevgi dilinin yok edildiğini kaydetti. 
TÜBİTAK'ın bilim teknik setlerini de öneren Ramazanoğlu, oğluna onları okuduğunu ve şimdi oğlunun makine mühendisliği bölümünde eğitim gördüğünü, kendisinin de bir kitap kurdu olduğunu sözlerine ekledi.Terörü sonuna kadar lanetliyorum
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bölücü terör örgütünce gerçekleştirilen saldırıyla ilgili bir soru üzerine Ramazanoğlu, terörü sonuna kadar lanetlediklerini vurguladı. 
Teröre karşı sıfır tolerans gösterdiklerini aktaran Ramazanoğlu, şöyle devam etti: "Özellikle de çocuklara, kadınlara, masum insanlara yapılmış bu terör saldırıları konusunda yapanların en ağır cezalarla cezalandırılmasını istiyoruz. Şu anda orada devam eden sıcak gündem ve sıcak süreçle ilgili maddi yardımlarımız devam ediyor. Temel ihtiyaçlar, yiyecek, giyecek, ısınma barınma öteki taraftan da psikososyal destek anlamında da yaptığımız çalışmalarımız var. Onu da önümüzdeki günlerde daha yayarak, ailelerin içerisine girerek, daha çok dokunarak bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz."