…
22 Aralık 2015, Salı

Bakan Ramazanoğlu: “Böyle bir şeyin iyi hali ya da alt sınırı olmamalı"


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Diyarbakır'da engelli çocuğa cinsel istismara alt sınırdan ceza verilmesine ilişkin, "Bu konuda hem Bakanlığımızın hem de benim şahsi tavrım sıfır tolerans. Böyle bir şeyi ben kabul etmiyorum. Hem engelli hem bir çocuk olacak böyle bir şeyin iyi hali ya da alt sınır olmaması lazım" dedi.
Ramazanoğlu, Ankara Sanayi Odasındaki (ASO) TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu 2. İl Kurul Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin "Diyarbakır'da 12 yaşındaki engelli kıza tecavüz davasında 23 yılla yargılanan sanığa mahkemede 'utanıyorum' dediği için alt sınırdan ceza verildi. Bununla ilgili değerlendirmeniz nedir" sorusu üzerine Ramazanoğlu, şunları söyledi:"Bu konuyla ilgili yasal düzenlememiz var. En kısa zamanda bunu yasal düzenlemeyle bir çerçeveye oturtacağız. Bundan önce rahmetli Özgecan evladımızın o yasada verilen kararla biraz gönlümüze su serpilmişti, artık bu işin vicdanı bu şekilde işleyecek diye. Maalesef bu sefer böyle gördük." 
 “Ne gerekiyorsa yapıyoruz, ciddi bir koordinasyon ve çalışma içindeyiz”
Ramazanoğlu, "Diyarbakır'da terör nedeniyle aileler yaşadıkları yeri terk etmeye başladılar. Bu konuda Bakanlık olarak neler yapacaksınız" sorusu üzerine kaymakamlık ve valiliklerle beraber acil bir organizyon yaptıklarını bildirdi. Bütün ihtiyaçların tespit edildiğini belirten Ramazanoğlu, "Onlarla ilgili hem günlük ihtiyaçlar hem de barınma, yiyecek, ısınma, giyecek konusunda bütün ihtiyaçları gideriliyor. Ne gerekiyorsa yapıyoruz. Ciddi bir koordinasyon ve çalışma içindeyiz" diye konuştu.