…
13 Eylül 2015, Pazar

Bakan Gürcan İstanbul'daki kurumlarımızı ziyaret etti


Bakan Gürcan: "Bakanlık olarak dokunduğumuz insanların mutluluk ve huzuru bizim için önemli. İnsanlara dokunmak ve bakanlığın onlara uzanan elini güçlendirmek istiyorum"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, İstanbul'da, bakanlığına bağlı kurumlarda incelemelerde bulundu.
Bakan Gürcan ziyaretlerine, Çamlıca'daki Fahrettin Kerim Gökay ve Nilüfer Gökay Huzurevi ile başladı.
Hobi odası, egzersiz, kuaför ve konferans salonunda incelemelerde bulunan Gürcan, özel bakım odalarında kalan yaşlılarla biraraya geldi, kantinde yaşlılarla sohbet ederek isteklerini dinledi.
Gürcan daha sonra Ümraniye'deki Anadolu Çocuk Destek Merkezine geçti. Çocuklar, burada kendileriyle oyun oynayan Gürcan'a öğrendikleri ilahileri ve duaları okudu.
Ataşehir'deki Metin Sabancı Spastik Çocuklar Merkezi’ni de ziyaret eden Gürcan, çocukların yaptığı kolye, çanta ve tespih gibi el işlerini inceledi. Çocuklar Bakan Gürcan'a bir tablo hediye ettiler.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, ziyaretlerine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurum gezilerine çok önem verdiğini vurguladı. Gürcan sözlerine, "Dokunduğumuz insanların mutluluğu ve huzuru bizim için çok önemli. Bizzat yerinde görerek, insanlara dokunmak ve bakanlığın onlara uzanan elini güçlendirmek istiyorum. Kurumlarımızda çalışan personelimizi de çok beğendim ve başarılı buldum.’’ diyerek devam etti.
Ziyareti sırasında özellikle çocuklarla temasın kendisini çok mutlu ettiğini aktaran Gürcan," Toplumun kimsesizlerine hitap eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun her kesimi tarafından desteklenmeli. Bireyler olarak da onları ziyaret edelim, elimizi uzatalım. Kimsesizliklerini onlara hissettirmeyelim. Özellikle bayram geliyor, onları bu anlamlı günlerde yalnız bırakmayalım." dedi.
Bakan Gürcan, programını, Kadıköy'deki Yeldeğirmeni Çocuk Destek Merkezi, Pendik'teki Engelsiz Yaşam Merkezi  ve  Kartal'daki Emrullah Turanlı Çocuk Yuvasını ziyaret ederek tamamladı.