…
14 Ekim 2015, Çarşamba

Bakan Gürcan Düzce Çocuk Evleri Sitesi’ni açtı


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan bir dizi inceleme ve ziyaretler için bulunduğu Düzce’de “Düzce Çocuk Evleri Sitesi’nin açılışını yaptı.
Bakan Ayşen Gürcan açılışta yaptığı konuşmada "Korunmaya muhtaç çocuklarımıza yönelik hizmetlerde kurum bakımını terk edip, tamamen ev ortamında ya da ev ortamına en uygun koşullarda hizmeti öngören yeni hizmet modellerine geçiyoruz" dedi.
Güzel mekanları çocukların hizmetine sunmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadığını belirten Bakan Gürcan çocuk evleri sisteminin, çocuklara sıcak bir yuva, aydınlık bir gelecek sağlayacağı umudu taşıdığını vurguladı.
Bakan Gürcan, "Bu güzel mekanın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu temele taş koyan, harç taşıyan herkese şahsım ve çocuklarımız adına yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Gürcan, sevgi evlerinin her taşında, her metrekaresinde çocuklardan sevgi ve merhametini esirgemeyen duyarlı, sorumlu insanların emeği ve alın teri olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:"Çocuklarımızın bunun karşılığını topluma faydalı insanlar olarak yetişerek vereceğine yürekten inanıyorum. Toplum olarak ne ekilirse o biçilir. Çocuklara yönelik yapılan her iyi şeyin karşılığını en güzel şekilde bulur. Çocuklar kendilerin bir adım gelene on adımla karşılık verir. Gerek dünyada, gerekse ülkemizde yaşanan gelişmeler sosyal hizmetlere duyulan ihtiyacı her geçen gün arttırmaktadır. Bir yandan bu ihtiyaç artarken, öte yandan toplumun beklentileri ve taleplerinde de değişimler yaşanmaktadır. Korunmaya muhtaç çocuklarımıza yönelik hizmetlerde kurum bakımını terk edip, tamamen ev ortamında ya da ev ortamına en uygun koşullarda hizmeti öngören yeni hizmet modellerine geçiyoruz."
Gürcan, açılışının ardından Çocuk Evleri Sitesinde incelemelerde bulundu, buradaki çocuklarla sohbet etti.