…
17 Eylül 2015, Perşembe

Bakan Gürcan baba ocağında


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, memleketi Burdur'da ilk müdahale biriminde kalan Somalili çocukları sevdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, memleketi Burdur’daydı. Hemşehrileriyle bir araya gelen Bakan Gürcan, ilk olarak Burdur Şehitliği’ne gitti. Şehit mezarlarına kırmızı karanfil bırakan Gürcan’ın ikinci durağı anne ve babasının kabrinin bulunduğu şehir mezarlığı oldu. Annesi Hebibe ile babası Kazım Gürcan'ın mezarlarını ziyaret eden Gürcan, ailesi ile birlikte dua etti.
Bakan Gürcan daha sonra Burdur Valiliğine giderek Vali Hasan Kürklü’den kentin ekonomik, sosyal, eğitim ve kültürel yapısı hakkında bilgi aldı.-"Benim çocukluğumun geçtiği yer burası"
Ziyarette, Burdur'da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Bakan Gürcan, "Benim çocukluğumun geçtiği yer burası. Her bir sokağında anım var. Buraya bu şekilde gelmek büyük bir onur ve şeref veriyor bana. Allah'a hamdederim. Sırtımıza yüklenmiş bu anayasal görevi en iyi ve en güzel şekilde yerine getirebilmek için sizlerden ve tarihimizden, Burdur’umuzun manevi gücünden güç alacağımızı düşünüyorum. Aynı zamanda hemşehrilerimizle görüşmek bana moral veriyor." dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, engelli, yaşlı, kadın, çocuk gibi toplumun dezavantajlı grubuna hizmet ettiğini hatırlatan Gürcan, bu bakımdan bakanlığının, "hayır ve dua bakanlığı" olduğunu vurguladı. Gürcan, "Eğer işimizi iyi yaparsak çok dua alacağımız muhakkak. Biz hep 'Önce insan' diyoruz. İnsana hizmet halka hizmet, halka hizmet Hakk'a hizmettir. İnsan ve aile odaklı hizmetler üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.- "Halıda çok emeğim vardır"
Çocukluğunda Burdur’da halı dokuduğunu da anlatan Gürcan, babasının kendisine verdiği bir nasihatten bahsetti. "Babam rahmetlik, 'Okumak istiyorsan paranı kazan' demişti. Kazandığım parayla okumadım aslında ama 3 ay halı atölyelerinde halı işlerdim. Halıda çok emeğim vardır.’ diyen Gürcan,  kayıt dışı görünen el sanatlarının ekonomiye büyük katkısı olduğunu söyledi.
Ziyaretin sonunda Vali Kürklü Bakan Gürcan'a Burdur Alaca dokuması hediye etti. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de belediye atölyelerinde üretilen dokumaları markalaştırmak için girişimlerde bulunduklarını anlattı.
Bakan Gürcan buradaki ziyaretin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne giderek İl Müdürü Nurdan Kamal'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.Bakan Gürcan’dan birlik beraberlik vurgusu
Bakan Gürcan, öğlen yemeğinde ise şehit yakınları, gaziler ve koruyucu ailelerle bir araya geldi. Yemekte yaptığı konuşmada Gürcan, birlik beraberlik vurgusu yaptı. "Aslında zor günler ve zor bir dönem.Ama bu dönem, hepimizin taşın altına elimizi koymamız gereken bir dönem.” diye konuştu. Şehit ailelerinin her zaman yanında olacağını ifade eden Bakan Gürcan, yapılan hiçbir desteğin şehidin acısını karşılamayacağını da söyledi.
Gürcan, yemeğin ardındansa Siirt-Pervari'de şehit olan uzman çavuş Hakan Aktürk'ün Burdur'da yaşayan ailesine taziyede bulundu.
Bakan Gürcan, öğleden sonraki mesaisini ise kadın ve çocuklara ayırdı. Önce Kadın Konukevi’ne giden ve burada kalan kadınların sorunlarını dinleyen Gürcan, daha sonra İnsuyu Çocuk Evi'nde çocuklarla buluştu. Çocukevi’nde kalan Somalili çocuklarla bir süre sohbet eden Gürcan, onlara bayramlık hediye etti.
Buradaki ziyaretin ardındansa Bakan Gürcan, yerel bir televizyon kanalının binasına yürüyerek geçti ve mülakat verdi. Gürcan, Üçdibek Mahallesi'nde doğup büyüdüğü evi de ziyaret etti. Gürcan’ın Burdur temasları, Çocuk Koruma ve İlk Müdahale Birimi ve Çocuk Destek Merkezi (ÇODEM) ile son buldu.