…
30 Kasım 2015, Pazartesi

AnkaTemel Personel Eğitici Eğitimi Yapılıyor


Anka Temel Personel Eğitim Programı Eğitici Eğitimi  Kuşadası’nda başladı. Çocuk Destek Merkezlerinde uygulanmak üzere geliştirilen eğitimin açılışına Genel Müdürümüz Temindar Aytekin, Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan, akademisyenler, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında sosyal çalışmacı, psikolog, öğretmen ve hemşire kadrolarında görev yapan 50 meslek elemanı katıldı.
Temindar Aytekin programın açılışında yaptığı konuşmada, Anka Temel Personel Eğitim Programı ile suç mağduru, suça sürüklenen ve sokakta sosyal tehlikelerle karşı karşıya kalan çocuklara yönelik oluşturulan ANKA Çocuk Destek Programının tamamladığını belirterek program ile çocukların iyileştirilme sürecinde ortak bir anlayış ve yaklaşım getirildiğini ifade etti.
Toplam 12 modülden oluşan eğitim programı ile Çocuk Destek Merkezlerinde görev yapan yöneticiler ve danışmanlar ile bakım, güvenlik, temizlik görevlisi ve  aşçı gibi yardımcı  hizmetlerde görev yapan personel eğitim alacak.  Çocukların iyileştirilme sürecinde ortak bir anlayış ve yaklaşım geliştirilmesine yönelik olarak gerçekleştirilen  Anka Temel Personel Eğitimlerinin 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.