…
26 Haziran 2018, Salı

ANKA Temel Personel Yerinde Eğitimi İstanbul’da Devam Ediyor


Çocuk Bakım Kuruluşlarında korunma ve bakım altında bulunan çocuklarımıza hizmet veren tüm personelin hizmet kapasitesini arttırmak için düzenlediğimiz yerinde eğitim programları devam ediyor.
İstanbul’da çocuk alanında hizmet veren kuruluşlarımızda görev yapan tüm personele yönelik yönelik Anka Temel Personel Yerinde Eğitimi Anadolu yakasındaki 650 personele verilen eğitim programı ile başladı. İstanbul’da Anadolu yakasında çocuk alanında hizmet veren bütün personelin eğitim alacağı program beş gün sürecek.  Avrupa yakasındaki 1718 personelin eğitimi ise 7-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.
Çocuk Bakım Kuruluşlarında görev yapan personelin hizmet kalitesinin arttırılması doğrultusunda donanım kazanmasının amaçlandığı eğitimler ile çocukların bireysel farklılıkları ve ihtiyaçları dikkate alınarak; olumlu tutum ve davranış değişikliği oluşturmaları, olumsuz yaşam deneyimlerinden kaynaklanan örselenme ve davranış bozukluklarının sağaltılarak aileleri ve sosyal çevreleri ile uyum sağlamaları hedefleniyor. İki modülden oluşan eğitim programında mahremiyet çocukla iletişim, çocuğa yaklaşım, krize müdahale, sınırlar ve sorunlar gibi konu başlıkları yer alıyor. Eğitimler daha önce eğitim alarak eğitici formasyonu almış personel tarafından veriliyor.
Genel Müdürlüğümüze bağlı hizmet veren Çocuk Bakım Kuruluşlarında görev yapan yöneticilerin ve meslek elamanlarının yanında; yurt yönetim memuru, memur, bakım elemanı, güvenlik görevlisi, aşçı ve şoför kadrolarında görev yapan yardımcı personelin eğitimi ile çocuklara yönelik Psiko-Sosyal destek programının bütünlüklü bir anlayışla verilmesi sağlanacak. 25 İlde 4865 Personel Eğitim Aldı
Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan saha incelemelerinde ortaya çıkan sonuçlar doğrultusunda belirlenen illerde öncelikli olarak verilen eğitimlerin daha sonra bölgesel olarak verilmesi planlanıyor. Şu ana kadar Genel Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan ekiplerce 25 ilimizdeki 4865 personele bulundukları illerde yerinde eğitim verildi.