…
06 Mayıs 2015, Çarşamba

ANKA Temel Personel Eğitim Modüllerinin Geliştirilmesi Çalıştayı


Anka Çocuk Destek  Projesi kapsamında  Çocuk Destek Merkezlerinde görev yapan personele yönelik eğitimler devam ediyor. Yardımcı hizmetlerde; temizlik, bakım, güvenlik gibi alanlarda görev yapanlara  yönelik olarak düzenlenen eğitim programı ile personelin  desteklenmesi, eğitimlerin standartlaştırılması ve değişen şartlara göre kendini yenileyebilecek bir modüler sisteme geçilmesi amaçlanıyor.
Açılışı  Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan tarafından yapılan çalıştaya; akademisyenler, eğitimciler, şube müdürleri, Çocuk Destek Merkezlerinde görev yapan kuruluş müdürleri, meslek elemanları , güvenlik ve bakım personeli katıldı.
Açılışta konuşan Eraslan, paketin interaktif  teknikler  ve yetişkin eğitim ilkeleri göz önüne alınarak hazırlanacağını belirterek;  eğitimin, modüler olarak yapılandırıldığını ve  güncel şartlara göre eklemeler yapılmasına imkan sağlayacak nitelikte olduğunu söyledi. Hazırlanan modüllerle kuruluşlarda ortak bir anlayış oluşacağını da  vurgulayan Eraslan, proje kapsamında yapılan çalışmaların   kurumsal tecrübeyi yansıtacağını  ve uygulama için  sistematik bir arka plan oluşturacağını ifade etti.
Eğitim paketinde temel olarak;  Anka Çocuk Destek Programının tanıtımı, iletişimi başlatma ve sürdürme, çocukların gelişimini desteklemek, çocuklara yaklaşım ve iletişim kurmak, olumlu davranış kazandırmak, kriz ve krize müdahale, riskli davranışlar, yeterli ve dengeli beslenmek, hijyen ve temizlik, ilk yardım, biz olmak ve ön yargı ve ayrımcılık gibi konu  başlıkları yer alıyor.