…
24 Mart 2015, Salı

Anka Çocuk Destek Programı Eğitimi Antalya'da yapılıyor


Risk altında bulunan çocuklar için düzenlenen Anka Çocuk Destek Programı uygulayıcı eğitimi Antalya’da başladı. Programın açılışına Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu ve Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan katıldı.


Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu yaptığı konuşmada, Çocuk Destek Merkezlerinin çeşitli sebeplerle travma altında bulunan ya da  yaşadıkları dezavantajlı koşullar nedeniyle risk altında olan çocuk ve ailelerinin rehabilitasyonu için hizmet verdiğini belirterek; programla mesleki çalışmadan geçen kişilerin hayata yeniden kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi.
 

Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan açılışta yaptığı konuşmada; Çocuk Destek Merkezlerinde yapılan köklü değişikliklerden söz ederek eğitimin aşamalarına ve genel işleyişe ilişkin bilgiler verdi.

 


Beş gün sürecek eğitimde psiko sosyal destek programında görevli 121 meslek elemanına uygulayıcı eğitimi verilecek.
 

Çocuk Destek Merkezleri


Suç mağduru, suça sürüklenen, sokakta ve risk altında bulunan çocuklara özgü Çocuk Destek Merkezleri  bu çocukların temel gereksinimlerini karşılamak, fiziksel, duygusal, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını belirleyerek gerekli müdahaleleri gerçekleştirmek, aile ve yakın çevrelerine dönmelerini ve diğer sosyal hizmet modellerine hazır hale gelmelerini sağlamak üzere hizmet veriyor. İstismar mağduru çocuklara yönelik istismarın etkileri ve istismar sonrası oluşan davranış problemleri ile suça sürüklenen ve sokaktaki çocukların davranış problemlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapıyor.
60 Çocuk Destek Merkezinin 10 tanesi uyuşturucu mağduru çocuklara yönelik hizmet veriyor. Sayının yıl sonunda 85’e çıkarılması hedefleniyor.