…
24 Temmuz 2014, Perşembe

Amasyalı koruyucu aileler buluştu



 


Vali İ. Halil Çomaktekin Amasya'da bulunan koruyucu aileler ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Amasya İl Müdürlüğünün organizasyonu ile koruyucu aileler iftar yemeğinde buluştu. Programa Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman, protokol üyeleri ve koruyucu aileler ile çocukları katıldı.

 

Vali Çomaktekin iftar programında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: ”Bugün koruma altına alınan çocuklarımıza evlerini açan siz değerli ailelerimizle iftar açmaktan mutluluk duydum. Toplumlar çocuklarını sevgiyle, şefkatle, merhametle ve sıcak bir aile ortamı içerisinde yetiştirdikleri zaman güçlü toplum olurlar. Bu çocuklar bizim göz nurumuz, istikbalimizdir. Onları güzel duygularla yetiştirip, faydalı birer birey olmalarına yardımcı olmak gerçekten çok asil ve insani bir görevdir. Yapmış olduğunuz bu güzel hizmetlerden ötürü sizlere şükranlarımı sunuyorum.”

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay konuşmasında “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız olarak koruyucu aile uygulamasına büyük önem veriyoruz. Bunun en güzel örneği sizlersiniz. 30 ailemiz 33 çocuğumuzu alarak çok güzel bir örnek oluşturmuşsunuz. Bakanlığımız adına sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Son olarak bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ise, Amasya’da yürütülen koruyucu aile projesi hakkında bilgiler vererek, bundan sonraki süreçte  yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Koruyucu aile olmanın önemine değinen Duman, “inancımızın insanlığa öğrettiği en büyük kazançlardan biri merhamet duygusudur. Sizler tüm toplum için birer merhamet ve diğergam örneğisiniz. Toplumun en erdemli kesimini temsil ediyorsunuz”

 

Çocuklar  ve aileler ile yakından ilgilenerek sohbet eden Vali Çomaktekin, devlet olarak daima, büyük bir sevgi ve fedakarlık örneği sergileyen bu ailelerin yanında olacaklarını vurguladı. Vali Çomaktekin ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar alanında yaptığı destekler ve iftar yemeğine yaptığı katkıdan dolayı Kol İnşaat firmasının sahibi Muharrem Kol’a teşekkür plaketi verdi.​