…
04 Eylül 2016, Pazar

Akran Eğitimci Ordumuza Yeni Gönüllüler Katılıyor


Ülkemizde yaşayan Suriyeli çocuklara yönelik olarak düzenlenen sosyal uyum eğitimleri devam ediyor. Eğitimlerle çocukların karşılaştıkları sorunların üstesinden gelebilmeleri, farkındalıklarının arttırılması  ve kültürler arasında karşılıklı  hoşgörünün geliştirilmesi amaçlanıyor. Bakanlığımızca akran eğitimi tekniğiyle verilen sosyal uyum eğitimleriyle şu ana kadar 7200 Suriyeli çocuğa ulaşıldı.
 

Hatay, Gaziantep, Mardin, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa’da yürütülen çalışmalar; 2016 yılı itibariyle kamp dışında yaşayan Suriyeli çocuk sayısının fazla olduğu Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Kocaeli, Malatya, Edirne ve Muğla illerinde de yaygınlaştırıldı.

 

Eğitici Eğitimi İzmir'de Yapılıyor

 

İllerin çocuk eğiticisi ihtiyacını karşılamak üzere gerçekleştirilen eğitimlere  İzmir’de devam ediliyor. 4 Eylül'de başlayan ve beş gün sürecek eğitim programıyla 22 Türk, 22 Suriyeli toplam 44 çocuk eğitici ve 25 yetişkin formatör eğitici yetiştirilecek. Eğitici eğitimi alan çocuklar kendi illerinde akranlarına yönelik sosyal uyum eğitimleri düzenleyecekler.