…
03 Haziran 2016, Cuma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara’da bulunan Çocuk Evlerini ziyaret etti


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara’da bulunan Çocuk Evlerini ziyaret etti.
7-9 yaşlarındaki çocukların kaldığı İhsan Yazman Çocuk Evi’nde kalan minikler, kendilerini ziyarete gelen Bakan Kaya’yı çiçeklerle karşıladı.
Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyaret sırasında Bakan Kaya, çocuklarla öğle yemeği yiyerek okul durumları ve ileride yapmak istedikleri mesleklerle ilgili sohbet etti.
Ziyaretten çok mutlu olan çocuklar, Bakan Kaya’ya odalarını gezdirdi. Kameraman olmak isteyen Mehmet Emir de Bakan Kaya’nın odasını ziyaretini kamera ile kayda aldı.
Çocuk Evi’nde görev yapan ev sorumluları ve bakım personellerinden çocukların bakımları ve okul durumlarıyla ilgili bilgi alan Bakan Kaya, özverili çalışmalarından dolayı görevlilere teşekkür etti.
Bakan Kaya, daha sonra kız çocuklarının kaldığı Türkiye’nin ilk çocuk evi olan Başkent Çocuk Evi’ni ziyaret etti.
Çocuk evinde kalan kız çocuklarına birer saat hediye eden Bakan Kaya, onlarla tek tek ilgilenerek, okul durumları, okumak istedikleri bölümler,  hafta sonu neler yaptıkları ile ilgili sohbet etti.
Öğrenciliği döneminde kendisinin düzenli ve çok çalıştığını dile getiren Bakan Kaya, “Çocuk evlerinde kalan ve daha sonra yurt dışında yüksek lisans yapan ablalarınız var. Onları rol model alın. Eğitim hayatınız boyunca kendinize hedefler koyun ve her kademede bu hedefleri biraz daha yükseltin. Çalışınca hiçbir şey zor değil” dedi.  
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren çocuklar hafta sonları gittikleri Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde katıldıkları kursta yaptıkları tabloyu Bakan Kaya’ya hediye etti.