…
23 Nisan 2015, Perşembe

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı


23 Nisan; millet egemenliğinin, kendisine sahip çıkacak ve her koşulda var edecek yeni nesillere emanet edildiği tarihi bir dönüm noktasıdır.
Milletimiz bu tarihte Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurarak Kurtuluş mücadelesini yönetmiştir. Yüce Meclisimiz, savaşlardan yorgun düşmüş bir milletin tüm güçlerini birleştirerek milleti seferber etmeyi başarmış ve zafer kazanmıştır. Nice zorluklara rağmen kazanılan bu zafer onu kazanan milletin geleceği olan çocuklara armağan edilmiştir.
23 Nisan 1920 millet iradesi ve barış vurgusu taşıyan bir tarihtir. Türkiye o tarihten bu yana, milli egemenliğine sahip çıkmış, her alanda büyük başarılar elde ederek bölgesine model teşkil etmiştir. Yeni Türkiye bugün de bölge ülkeleri tarafından örnek alınan bir konuma yükselerek emin adımlarla ilerlemektir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı masumiyetin ve hürriyetin sembolü olan çocuklara, bütün insanlık için barış ve kardeşlik heyecanını paylaşma çağrısıdır. İnanıyorum ki bugün dünyanın neresinde olursa olsun mağdura el uzatan, ekmeğini ülkesine sığınan misafirleriyle paylaşan bu ülkenin çocukları gelecekte dünya barışına önemli katkılar sağlayacaktır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bizim de en büyük gayemiz masumiyetin, barışın, umudun, kardeşliğin temsilcisi olan çocuklarımıza çok daha parlak bir gelecek sağlamaktır. Bu bilinçle çocuklarımızın sağlık, eğitim ve kültür alanındaki haklarından en üst seviyede yararlanmaları yolunda büyük adımlar atmaktayız. Söz konusu çocuksa gerisi teferruattır anlayışıyla çocuklarımız için tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz.
Bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve şükranla anıyorum.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.