…
20 Haziran 2017, Salı

Afyonkarahisarlı Koruyucu Aileler İftarda Buluştu


Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruyucu aileler için iftar programı düzenlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün iftar programına Vali Aziz Yıldırım ve eşinin yanı sıra Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, Vali Yardımcısı Erhan Günay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.
İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Bakanlığın koruyucu aile hizmetine verdiği önemi vurgulayarak il genelinde 75 koruyucu aile yanında 89 çocuğun bakım gördüğünü söyledi. Hedeflerinin koruyucu aile hizmetinin yaygınlaştırılarak çocuk evlerinde kalan daha fazla çocuğun aileye kavuşturması olduğunu belirten Sezer, koruyucu aile hizmetinin  gönüllülük esasına dayandığını ve hizmetin yaygınlaştırılmasında sivil toplum kuruluşlarından da destek beklediklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından koruyucu aile hizmetinden yararlandırılan engelli bir çocuğumuza engelli çocuklar arasında düzenlenen özel olimpiyatlarda 3 kez gösterdiği başarıdan dolayı Vali Aziz Yıldırım’ın eşi Selma Yıldırım tarafından hediye verildi.