…
04 Haziran 2016, Cumartesi

6. Koruyucu Aile Şenliği Devam Ediyor


Bakanlığımız tarafından her yıl farklı bir ilde düzenlenen ve koruyucu ailelerin bir araya gelerek kaynaşmasına, fikir alışverişinde bulunmasına olanak sağlayan Koruyucu Aile Şenliği bu yıl Manisa’da gerçekleştiriliyor.
 

Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen 6. Koruyucu Aile Şenliği kapsamında Manisa Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
 

Bakan Yardımcımız  Mehmet Ersoy, anıta çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra katılımcılar Şehzadeler Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde geleneksel mesir macunu saçımının yapıldığı Sultan Camisi'ne kadar yürüdü.
 

- Mesir macunu saçıldı

Mesir macunu tarihçesi hakkında bilgi verilmesinin ardından katılımcılara mesir macunu atıldı.
 

Bakan Yardımcısı Ersoy, yaptığı açıklamada, koruyucu aile uygulamasını tanıtmak ve daha fazla ailenin katılımını sağlamak için her yıl bir şehirde bu şenliği düzenlediklerini söyledi.
 

Bu kapsamda şenliklerin 6'ncısını Manisa'da gerçekleştirdiklerini aktaran Ersoy, "Manisa'da 126 çocuğumuz 96 ailenin yanında koruyucu aile hizmetinden faydalanıyor. Bu da çok önemli bir rakam. Türkiye genelinde yaklaşık 4 bin 800 çocuğumuz, yaklaşık 4 bin aile yanında koruyucu aile hizmetinden faydalanıyor. Bugün düzenlediğimiz şenliğimize Türkiye genelinden yaklaşık 250 çocuğumuz geldi. 52 vilayetten misafir ağırlıyoruz. Ümit ederiz ki çocuklarımızı yuvalarda, sevgi evlerinde barındırmaktan daha çok aile yanında, o ailenin sıcaklığını alarak daha sağlıklı yetişmelerini sağlayacak olan bu uygulamamız her geçen gün daha da yaygınlaşır" diye konuştu.
 

Kutlamalara Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur, Genel Müdür Yardımcısı Nusret Soylu,  Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, 220 koroyucu aile ve bunların koruması altındaki 250 çocuk katıldı.
 

3 gün sürecek festival kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.