…
10 Temmuz 2017, Pazartesi

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Türkiye Genelinde Anılıyor


Anma programları kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve beraberindeki heyet 15 Temmuz Şehitlerinin Ankara’daki kabirlerini ziyaret etti.
Eker, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara’da şehit düşen Cüneyt Bursa, Erkan Yiğit ve Yasin Bahadır Yüce’nin kabirleri başında dua okudu.
 
Eker ve beraberindekiler daha sonra Cimşit Mezarlığı’ndaki diğer şehitlerin de mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.
 
Eker’e kabir ziyaretinde, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Selahattin Güven de eşlik etti.
 
Şehitlerin mezarı başında Kuran-ı Kerim okunması ve duaların edilmesinden sonra konuşan Eker, "Şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah, bizleri onların şefaatinden mahrum etmesin. Bizlere de onlarınki gibi şerefli ölümler nasip etsin.” dedi.
 
Bugün, Türkiye genelinde 15 Temmuz şehitlerinin kabirleri başında anıldığını belirten Eker, devletin bütün il ve ilçe temsilcilerinin merasimler düzenlediğine işaret etti.
 
Eker ziyarette, 15 Temmuz şehidi Erkan Yiğit’in ikiz kardeşi Gazi Volkan Yiğit’in oğlu Erkan ile de yakından ilgilendi.
 
Kabir ziyaretinin ardından Eker, Sincan Lale Meydanı’nda “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi” isimli fotoğraf sergisinin açılışını da yaptı.