…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2022, Cuma Bursa, Türkiye

Şiddetin Her Türlüsüne Sıfır Tolerans İlkesiyle Daha Güzel Yarınlara


Bursa Aile Ve sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında toplumun her kesiminde duyarlılık oluşturabilmek amacıyla etkinlikler gerçekleştirdik.

Şiddete Karşı Bir Aradayız

Valimiz Sayın Yakup CANBOLAT'a­;İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN, kadın alanında hizmet veren sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet ile makam ziyareti gerçekleştirdiler.

“Medyada Kadına Yönelik Şiddet Dili” konulu panel ile Şiddetle Topyekûn Mücadele

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında İl Müdürlüğümüz ve Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile “Medyada Kadına Yönelik Şiddet Dili” konulu panel Kadın Kooperatiflerinin Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri, Basın Mensupları ve gençlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil ŞAHİN, İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah KOCABIYIK konuşma gerçekleştirdiği panelde; şiddetin çok boyutlu ve çok kapsayıcı bir biçimde değerlendirilmesi gerektiği ifade edilerek ve şiddetle birlikte mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

 

Gençlerle Şiddetsiz Gelecek

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Bursa Teknik Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz işbirliği ile "Gençlerle Şiddetsiz Gelecek" konulu tanıtıcı ve bilgilendirici sunumlar gerçekleştirildi.

Program Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN, Bursa Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki ÜNAL, Emniyet Aile içi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği, Jandarma Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, Büyükşehir Belediyesi Aile, Kadın ve Çocuk Şubesi ve öğrencilerin katılımları ile gerçekleştirildi.

İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN ve Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki ÜNAL; kadının toplumumuzdaki önemini ifade ederek "Şiddetsiz Bir Gelecek" temennisi ile konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Şiddete Hep Birlikte Dur Diyelim

İl Müdürlüğümüzce Vali Yardımcımız Sultan DOĞRU, Milletvekilimiz Emine YAVUZ GÖZGEÇ, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil ŞAHİN, İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN, İl Protokolü, Askeri Erkan, Işıklar Askeri Lisesi Öğrencileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" programı düzenledi.

Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleşen programda Milletvekilimiz Emine YAVUZ GÖZGEÇ, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil ŞAHİN, İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN birer konuşma gerçekleştirdiler.

İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN;” Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bir çatı kurum olarak görev yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız paydaşlarımız ile birlikte sizlerin de destekleriyle şiddetle mücadele konusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyor. Hepimiz aynı amaç uğruna bir aradayız, birlikte her gün güçleniyoruz ve beraberimizde mağdurlarımızı da güçlendirmeye ve hatta mağduriyetin önüne geçmeye çalışıyoruz.

İl Müdürlüğü olarak tüm çalışmalarımızda olduğu gibi kadına yönelik şiddetle ilgili olarak çalışmalarımızda aile bütünlüğünü esas almaktayız. Çünkü bizler biliyoruz ki köklerini inanç değerlerimizden ve kadim tarihimizden alan Türk aile yapımız en güçlü yanımız ve yarınlarda da sığınılacak en güvenli limandır. Tarihimizden aldığımız referanslarla geleneksel aile yapımızı korumak bizleri yarınlarda daha güçlü kılacaktır. Sadece kadına değil şiddetin her türlüsüne sıfır tolerans ilkesiyle daha güzel yarınları konuşabileceğimiz günlerin temennisi ile hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarımı sunuyorum” dedi.

Program kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık sunumu ve video gösteriminin ardından şiddetle mücadeleye gölge oyunu ile dikkat çeken Şehir Tiyatrosunun yönettiği Bursa Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Hazırladığı gösteri ile sona erdi.

Vali Yardımcımız Sultan DOĞRU, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil ŞAHİN ve İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN, İl Emniyet Müdürlüğü ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimizin Orhan Parkında açtığı standları gezerek bilgi aldılar.