…
25 Kasım 2022, Cuma Bursa, Türkiye

İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN’ın “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Mesajı


25 Kasım, kadına yönelik şiddet olgusunu dünyanın gündemine taşımak, soruna ve çözüm yollarına ilişkin çalışmalar yapılması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” olarak belirlenmiştir.

Ülkemizde, kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran ve ekonomik gelişmeleri üzerinde olumsuz etkiler yapan şiddete karşı çok önemli reformlar gerçekleştirilmiştir. Bakanlığımızca, tüm kurumlarla koordineli olarak 6284 sayılı kanun kapsamında “Şiddete Sıfır Tolerans” ilkesiyle çalışmalar yürütülmektedir.

Yerelde İl Müdürlüğümüz bünyesinde, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimizde (ŞÖNİM) koruyucu ve önleyici hizmetler verilmektedir. Şiddete maruz kalmış, can güvenliği tehdidi bulunan ve kalacak yeri olmayan kadınlara çocuklarıyla birlikte Kadın Konukevlerimizde barınma ve her türlü destek hizmetleri sunulmaktadır.

Yüce dinimizde, örf ve geleneklerimizde kadına, aile bireylerine ve hiçbir canlıya karşı şiddetin asla yeri yoktur. İnsan onurunu zedeleyen şiddet gerekçesi ve mazereti ne olursa olsun, asla meşrulaştırılamaz.

Kadınlarımız, eğitimden sağlığa, siyasetten iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumluluklarla birçok başarıya imza atarak ailenin ve toplumun merkezinde her zaman yer almış, almaya devam edecektir.

Bu düşüncelerle; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün şiddetsiz mutlu bireyler, birlikte huzurlu aileler ve müreffeh bir toplum için dayanışma vesilesi olmasını temenni ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.