…
…
…
…
…
…
…
…
30 Ocak 2020, Perşembe Bolu - Türkiye

İlimizde Kadın Kooperatiflerinin Sayısı Artıyor


     Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız, Ticaret Bakanımız ve Tarım ve Orman Bakanımız tarafından imzalanan “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” kapsamında ilgili Bakanlıkların İl Müdürlükleri işbirliği ve eş güdüm içinde İlimizde kadın kooperatiflerinin güçlenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması yönünde 2019 yılı Nisan ayından başlayarak çalışmalarını sürdürmektedir.

     Yapılan çalışmalar kapsamında İlimize bağlı Mudurnu, Mengen, Göynük ilçeleri ziyaret edilerek Kaymakamlarımıza ve İlçe Belediye Başkanlarımıza protokol kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir.

    Bolu  ve Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Kadın Girişimi Yönetim kurulu üyeleri ile toplantı gerçekleştirilmiş, Sebenli Kadınlar Derneği, Bolu El İşi Hatıralara Derneği ziyaret edilerek yönetim kurulu üyeleri ile bilgilendirme ve eğitim toplantısı yapılmıştır.

    İlimizin tek Kadın Kooperatifi olan ve faaliyetleri durduran Çamyayla Kadın Kooperatifi üyeleri ile yapılan eğitim toplantılarının sonunda bu kooperatifin tekrar faaliyetlerine başlaması sağlanmıştır. Mengen,Gerede,Göynük ve Seben ilçelerimizde kooperatif kurmak isteyen kadın girişimcilere eğitimler verilmiş olup bugüne kadar 150 kadının eğitim alması sağlanmıştır.

     Sonuç olarak Çamyayla Kadın Kooperatifi dışında Gerede İlçemizde Hünerli Eller Kadın Kooperatifi, Mengen İlçemizde Ss.Karaşeyhler Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurularak çalışmalarına başlamıştır. İlimiz Merkez İlçe Demirciler Köyü Kadın Kooperatifin kurulması için Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne müracaat edilmiş olup kuruluş onayı beklenmektedir. Seben ve Göynük İlçelerimizde kadın girişimciler tarafından kooperatif kurma çalışmaları devam etmektedir.