…
11 Ekim 2019, Cuma Bolu-Türkiye

İl Müdürümüz Sayın Bekir KOÇYİĞİT'in 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Mesajı


      11 Ekim günü, Türkiye, Kanada ve Peru'nun girişimleri sonucu 2012’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve kız çocuklarının insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla 'Dünya Kız Çocukları Günü' olarak ilan edilmiştir. Alınan bu kararla kız çocuklarının hayatlarını etkileyecek kararlara katılımının desteklenmesinin, güçlendirilmesinin son derece önemli olduğu belirtilmiştir.
      Ülkemizde, önüne çıkan engellere rağmen, iyi eğitim almış, büyük başarılara imza atmış birçok kadın bulunmaktadır. İnanıyorum ki bu güzel örnekler kız çocuklarımıza yeni ufuklar açacaktır. Ülkelerin geleceği olan çocuklarımızın, özellikle de kız çocuklarımızın desteklenmesi, güçlendirilmesi ve onlara yatırım yapılması son derece önemlidir. Bu amaçla yola çıkılarak yapılacak her yatırım özellikle kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddet sarmalının kırılması için atılmış önemli bir adım olacaktır.
      Ülkemiz genelinde olduğu gibi demokratik şartlarını tamamlamış kız çocuklarının insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanabildikleri ve eşit koşullarda eğitim ve öğretim imkanlarından yararlanabildikleri bir dünya temenni ederek, "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü"nü kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.



Bekir KOÇYİĞİT 
İl Müdürü