…
25 Kasım 2019, Pazartesi Bolu - Türkiye

İl Müdürümüz Sayın Bekir KOÇYİĞİT'in 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kadına yönelik şiddet olgusunu dünyanın gündemine taşımakta, soruna ve çözüm yollarına ilişkin çalışmalar yapılması konusunda farkındalık yaratmaktadır. Kadına yönelik şiddet, ülkemizde ve tüm dünyada halen önemli sorunlar arasında yer almaya devam etmektedir. Küresel bir sorun olarak aile içi kadına yönelik şiddet, ülkemizde de mücadele edilmesi gereken ciddi bir toplumsal sorundur. Bakanlığımız öncülüğünde kadın-erkek eşitliğinin sağlanması ve kadının insan haklarının güçlendirilmesi konusunda yasal düzenlemeler ve toplumsal bilinçlenme çalışmaları ile ilerlemeler sağlanmıştır.

Kadına yönelik şiddet çok boyutlu bir sorundur. Konunun sosyal, kültürel, ailevi ve bireysel boyutları bulunmakta ve şiddeti doğuran faktörler farklı yapı sergilemektedir. Ancak genel olarak kadınlar yaşadıkları şiddet konusunda yalnız kalmakta ve haklarını savunmak için yeterli bilgi, donanım ve farkındalığa sahip olamamaktadır. Bu nedenle şiddetle mücadele için “KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ” büyük önem arz etmektedir. “Güçlü Kadın, Güçlü Aile ve nihayetinde Güçlü Toplum” ilkesini benimseyerek bu haklı mücadelenin tüm toplumu kapsayacak şekilde önemsenmesi ve  yürütülecek çalışmalarda, disiplinler arası bir yaklaşımla, ilgili tüm tarafların önleme, koruma, cezalandırma, sosyo-kültürel, eğitsel ve politik boyutuyla sürecin içinde yer alması oldukça önemlidir.

İl Müdürlüğümüz bünyesinde, şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik kurulmuş olan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimizde önleme ve izleme hizmetleri, şiddet mağduru, barınma yeri olmayan kadınlara ise çocuklarıyla birlikte kadın konuk evimizde barınma ve her türlü destek hizmetleri sunulmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını temenni ediyor, başta Bolulu kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızı saygı ile selamlıyorum