…
11 Mayıs 2020, Pazartesi Bolu - Türkiye

İl Müdürümüz Bekir KOÇYİĞİT'in “Engelliler Haftası “ Mesajı


Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkenin de aynı tarihlerde kutladığı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durularak farkındalık yaratıldığı özel bir haftadır.

Doğuştan veya daha sonradan çeşitli nedenlerle gerçekleşen engelli olma hali, sadece onlara özgü bir durum değil, tüm insanların ortak olgusudur. Unutulmaması gerekir ki her insan bir engelli adayıdır. Hepimizin bunun bilincinde olması ve onların sorunlarına bu bilinç ve duyarlılıkla yaklaşması gerekir. 

Engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları Devletimizin en önemli hedeflerindendir. Son yıllarda; engelli çocuklarımızın eğitimi ve tüm engellilerin evde bakım hizmetinden yararlanması için devletimiz tarafından çok önemli iyileştirmeler yapılmış, engelli vatandaşlarımıza özel sektörde ve kamu kurumlarında iş imkânı veren düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Bu iyileştirmelerin daha da anlam kazanması için gerek bireyler gerekse sivil toplum kuruluşları olarak engellilerimizin sorunlarına daha fazla ilgi göstermeli, onların da sosyal yaşamın her alanında yer alabilmesi için gerekli gayreti göstermek durumundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımıza destek olmayı insanlık görevi olarak gördüğümü ifade ederken, tüm vatandaşlarımızın engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.