…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2019, Salı Bolu, Türkiye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı


İl Müdürlüğümüz öncülüğünde;  Kamu kurumları ve  Sivil Toplum kuruluşlarımızın katılımlarıyla, Bolu Valisi Sayın Ahmet ÜMİT' in himayelerinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Highway AVM düzenlendi. Programa Valimiz Sayın Ahmet ÜMİT, Belediye Başkanı Sayın Tanju ÖZCAN, Tugay ve Garnizon Komutan V. P.Alb. Göksel ÇAYLI, Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ahmet OKUR, Başsavcımız Sayın Önder YAMAN, İlimiz Protokolü, engellilerimiz ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti. İl Müdürümüz Sayın Bekir KOÇYİĞİT yaptığı konuşmada farklılıklarımızdan doğan güzelliklerimizle var olan milletimizin her bir ferdi olarak; engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak, onlara destek olmak, sorunlarını kendi sorunlarımız bilip empati kurarak “her bireyin bir engelli adayı” olduğunun farkında olmak mecburiyetindeyiz İl Müdürlüğü olarak engelli bireylerin her zaman yanında olduklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Sayın Tanju ÖZCAN Bolu belediyesi olarak engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve engelleri kaldırmak için çalıştıklarını ve bu doğrultuda çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcımız Sayın Ahmet OKUR yaptığı konuşmada Bakanlığımızca engellilere yönelik verilen hizmetler ve ilimizdeki engelli ve yaşlılara yönelik hizmetler hakkında bilgi verdi. İlimizde çalışmaları sürdürülen Engelsiz Yaşam Merkezi için Bakanlık olarak gerekli desteğin verileceğini belirtti.

Valimiz Sayın Ahmet ÜMİT yaptığı konuşmasında; Kamu ve özel sektöre ait binaların büyük çoğunluğu erişebilirlik noktasına ulaştırıldığını. 2021 yılında bütün kurumlarda, bütün binalarda erişebilirlik % 100 olarak tamamlanmış olması gerektiğini  bu işin kamu olarak, Valilik olarak takipçisiyiz. Bu düzenlemeyle engelli kardeşlerimiz bütün kurumlara, bütün dairelere, kolaylıkla erişme imkânı bulacak. Aynı zamanda bütün sokakların ve yolların da ulaşılabilir olması için çok ciddi bir gayret sarf etmemiz gerekmektedir” dedi. “Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata kazandırılması noktasında büyük emekler veren Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devlet kademesindeki tüm Bakanlarımıza ve diğer tüm yetkililerimize, aynı zamanda ilimizde bu hizmetleri realize etmeye çalışan tüm mesai arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.

Engellilerimize yapılan hizmet, medeniyete yapılan hizmettir. Engellilerimize yapılan yardım aynı zamanda tüm insanlığa yapılan yardımdır. Bu anlamda bunun ehemmiyetinin daha iyi kavrandığı, daha iyi uygulandığı ve daha iyi takdir edildiği her geçen gün insana daha çok değer veren bir dünya temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Programda ilimizde spor alanında başarı gösteren sporculara ve  Sevgi Hikayeleri isimli  kitabın yazarı olan ve kitabı basılan Müdürlüğümüze bağlı Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimizde kalan  engelli çocuğumuz Sevgi TÖRENCİ'ye plaketleri Sayın Valimiz Ahmet ÜMİT tarafından verildi. Program engelli çocuklarımızın gösterileri ve pasta kesimi ile sona erdi. Desteklerinden dolayı Müftülük Konuşan eller grubu, Highway Alış Veriş Merkezi, İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezine, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Beypiliç ve tüm sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ederiz.