…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Temmuz 2020, Perşembe Bolu - Türkiye

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı.


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ilimizde Valimiz Sayın Ahmet ÜMİT ve İl Protokolümüzün katılımıyla  Yıldırım Beyazıd Caminde şehitlerimiz için okunan Mevlid-i şerif ve yapılan hatimler için dua ile başladı. İlimiz Garnizon şehitliğinde Aziz Şehitlerimizi kıymetli aileleri ve gazilerimizin katılımıyla tören düzenlendi İstikalal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından dua'lar edilip şehitlerimizin kabirleri gezilerek karanfil bırakıldı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümünde ülke genelinde olduğu gibi Bolu’da da binlerce kişi milli birliğimize, demokrasimize ve şehitlerimize sahip çıkmak adına meydanları doldurdu.

Bolu Valiliği koordinesinde Kent Meydanında düzenlenen ve Bolu’da 7’den 77’ye binlerce vatandaşın yer aldığı etkinliğe Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ile Fehmi Küpçü, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Serkan Bİrdane, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gürbüz, Vali Yardımcıları Ahmet Atılkan, İlhan Turgut ile Çağlayan Kaya, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, daire müdürleri, Şehitlerimizin aileleri, Gazilerimiz, Siyasi Partilerin İl Başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamındaki Demokrasi Nöbetinde ilk olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi alana kurulan dev ekranlardan yayınlandı. Ülkeye seslenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sırasında ve sonrasında Bolu’da büyük coşku yaşandı. 

Programın devamında Şehitlerimiz ve Gazilerimiz için Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Kuran-ı Kerim okunmasının ardından 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi düzenlendi. Sinevizyon gösterisinde bundan 4 yıl önce hainlerin oyunlarının nasıl bozulduğu bir kez daha izlenirken, tören alanına gelen vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

Demokrasi Nöbeti programının devamında Mustafa Nuri Gürsoy “Millete Bakın Hele” şiirini okurken Fuat Bayramoğlu ise “30 Kuş” şiirini okudu.

“HAİNLERİN KARŞISINDA BİRİNCİ SINIF BİR MİLLET VARDI”

Bolu Valisi Ahmet Ümit yaptığı konuşmasında, “Milletimizin canında dişinden arttırarak vermiş olduğu vergilerle satın alınan helikopterlerle, uçaklarla, tanklarla, tüfeklerle memleketin gerçek sahibi olan milleti, millet iradesinin gerçek yeri ve merkezi olan yüce meclisimizi, bütün sokaklarımızı, köprülerimizi vuran, hiç utanmadan, çekinmeden, karşınıza kim çıkarsa vurun diyecek kadar vahşileşen bir yapıyla aziz milletimize saldırısının 4’ncü seneyi devriyesinde burada bulunuyoruz. 15 Temmuz 2016’da hiç beklenmedik bir yerden, hiç beklenmedik bir anda maalesef milletimizin içerisinden çıkan o hainler, baş hainlerinin liderliğinde dünyada tarih boyunca bize taarruz etmiş olan ve yine tarih boyunca bizi yok etmek isteyen sömürgecilerle birlik olarak ruhlarını, beyinlerini onlara satarak yüce milletimize saldırdılar. Ama bir şeyi unutmuşlardı. Onlar birinci sınıf devrim yapmayı planlarlarken karşılarında birinci sınıf bir millet vardı. Tarih boyunca cepheden cepheye koşmuş, Allah Allah nidalarıyla canını feda etmek için mücadele etmiş, şehadetin ve gaziliğin ne demek olduğunu tüm dünyaya haykırmış, hiçbir zaman devletsiz kalmamış, daima hakkın hukukun mazlumun yanında yer almış bir milletin evlatları olan yüce milletimizi unutmuşlardı” dedi.

“15 TEMMUZ MİLLETİMİZE YÖNELTİLEN EN SİNSİ DARBE GİRİŞİMİDİR”

15 Temmuz olayının tarih boyunca eşine rastlanılmamış darbe ve işgal girişimi olduğunu belirten Vali Ümit, “15 Temmuz, sahtekârlığın, tuzağın, kumpasın sonucu olarak milletimize yöneltilmiş en sinsi darbe girişimlerinden birisidir. Hiçbir darbeye dış güçlerden destek almadan, emperyalistlerle beraber olmadan girişilemez. 15 Temmuz akşamı, FETÖ’cülere karşı Ozan Özen, Suat Aloğlu, Fatih Kalu, Velid Bektaş, kahramanlık destanını yazarken şehit oldu. Aynı şekilde Bayram Kaysanak, Mehmet Dalda ve Emin Karabıyık kardeşlerimiz de hain darbecilere karsı bedenlerini siper ederek Gazilik unvanlarını aldılar. Ülkemiz genelinde ise 251 tane şehidimiz ve 2.200’ün üzerinde gazimiz ile 15 Temmuz 2016’yı yaşadık” dedi.

“15 TEMMUZ, DÜNYAYA VERİLMİŞ BÜYÜK BİR DERSTİR”

Bolu Valisi Ahmet Ümit konuşmasının devamında; “15 Temmuz akşamı, Fetö’cülere karşı verilen mücadelenin ardından bu millet yeniden dirilişe geçmiştir. Çünkü 15 Temmuz, Dünyaya verilmiş büyük bir derstir, milli iradenin zaferi, demokrasinin şahlanışı, yeniden dirilişin başlangıcı, milletimizin direnişinin destanı, milleti arkadan vurmaya çalışanlara Anadolu yiğitlerinin verdiği ders, beynini ve kendisini satanlara karşı milletin destanı, milletin imanlı direnişi karşısında hainlerin iflasıdır.

“BİZE TAARRUZ EDEN HAİNLERİN HAKKINDAN GELMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Hainler her zaman ihanetini yapmaya kalktı ve bundan sonrada yeniden yapmaya kalkabilecektirler. Önemli olan 15 Temmuz’dan ibret almamızdır. Devletimize, milletimize, devletimizin temsilcilerine ve Başkanımıza sahip çıkarak, aynen 15 Temmuz’da olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek, binlerce yıldır bize taarruz eden hainlerin hakkından gelmeye devam etmeliyiz. Biz inanıyoruz ki 15 Temmuz 2016’da almış oldukları derslerle bu yüce millete bir daha hainlik yapmaya kalkamazlar. Ama böyle bir şey yapmaya kalkarlarsa da aziz milletimizin 7’sinden 77’sine her birisi Nene Hatun, Şerife Bacı ve Ömer Halisdemir olmaya hazır ve nazırdır.

“AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE, KAHRAMAN GAZİLERİMİZİ ŞÜKRANLA ANIYORUM”

Bu duygu ve düşüncelerle, bugünün gerçek öznesi olan ve Hira’daki ikrâ emrinden itibaren bugüne kadar mukaddesat uğruna canlarını feda etmiş bütün şehitlerimize, hususiyle 15 Temmuz 2016 tarihinde yüce milletimizi şahlandıran, milletimizin iradesini dünyaya haykıran, milletimizin bağrından çıkmış tüm şehitlerimize şükranlarımı ve rahmet duygularımı, kahraman gazilerimize de hürmetlerimi sunuyorum. Bu geceye katılan herkese en kalbi selamlarımı ve muhabbetlerimi sunuyor, hürmetle selamlıyor ve bu güzel günün kutlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

MİLLET ADINA MİLLİ SPORCULARDAN SANCAK ALDI

Bolu Valisi Ahmet Ümit konuşmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen 2,5 km. Sancak Koşusunda 25 milli sporcumuzun 100 m.’de değişimli olarak taşıdıkları sancağı milletimiz adına sporcularımızdan teslim aldı. Sancak Koşusuna katılan Milli Sporculara Katılım Belgelerini veren Sayın Valimiz Ahmet Ümit, “Sancak Koşusuna katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. İlimizin tanıtımına verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ile Fehmi Küpçü ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise yaptıkları konuşmalarda aziz milletimizin şanlı tarihimizden aldığı ilhamla hainlere karşı yazdıkları 15 Temmuz destanının önemini vurgulayarak, 15 Temmuzda yaşanan hadiselerin bir daha yaşanmaması temennilerinde bulundular ve böyle hain girişimler olduğunda bu milletin yine devletine ve demokrasisine sahip çıkarak destanlar yazacağını belirttiler.

KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ SESLENDİRİLDİ, TASAVVUF KONSERİ VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen ve personellerinden oluşan ekip tarafından “Kahramanlık Türküleri” seslendirilirken İl Müftülüğü’nde görevli ekip tarafından “Ezgilerimiz ve Marşlarımız” konulu tasavvuf konseri yer aldı.

SELALAR OKUNDU

Saat 00.13’ü gösterdiğinde ise şehitlerimizin anısına darbe girişimini durduran selâlar okundu. Selâların okunmasının ardından ise Pandemi dolayısıyla 50’şer kişilik gruplar halinde dönüşümlü olarak “Demokrasi Nöbeti”ne sabah namazına kadar devam edildi.

VATANDAŞLARA İKRAMLARDA BULUNULDU

Demokrasi nöbeti esnasında Kent Meydanı’nda gerek kamu kurumları gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından gece boyunca vatandaşlara çay, çorba, börek ve tatlı ikramında bulunuldu.

Demokrasi Nöbeti sabah ezanının ardından sabah namazının eda edilmesi ile sona erdi.