…
…
…
…
…
…
…
…
04 Haziran 2021, Cuma Bingöl, Türkiye.

Kadınlara Yönelik Hizmetlerde İhtisaslaşma Çalışmaları Yapıldı


Şiddet mağduru olan, şiddet görme riski bulunan ve sosyoekonomik nedenlerle barınma yoksunluğu yaşayan kadınlar ve beraberindeki çocuklarına hizmet vermekte olan Bingöl Kadın Konukevi Müdürlüğü’nde ihtisaslaşma çalışmaları gerçekleştirildi.

 Bu kapsamda kuruluş içerisinde kadınların zamanlarını aktif geçirmeleri ve meslek edinmeleri amacıyla “Hobi Odası” oluşturuldu. Aynı zamanda çocukların zihinsel sosyal gelişimlerini destekleyerek konukevi ortamının yıpratıcılığını en aza indirmek amacıyla ‘Oyun Odası’ oluşturulup ilimiz Halk Eğitim Merkezince Usta Öğretici ile Çocuk Gelişimci görevlendirilmesi yapıldı.  2020 Kasım ayı itibariyle Oyun Odasında çocuklarla etkinlikler sürdürülmekte iken 2021 Nisan ayı itibariyle Hobi Odası aktif kullanılmaya başlandı. Kuruluş Müdürü Mukadder BARUT “Oyun odasında çocuklarımız eğitici ve eğlenceli vakit geçirirken anneleri de hobi odamızda el sanatları faaliyetleri ile hem zamanlarını aktif geçiriyor hem meslek edinmiş oluyorlar. Kuruluşumuzdan hizmet almakta olan kadın ve çocuklarımız genel itibariyle travma yaşamış bireyler olduklarından kuruluş içerisinde bilinçlendirme ve grup etkinlikleriyle, sosyal faaliyetlerle ve çeşitli eğitimlerle çok yönlü bir destek sunmaktayız. Amacımız kadınlarımızın ve beraberlerindeki çocukların yaşamış oldukları travmatize etkilerin sosyal faaliyetler ile bir nebze azaltılması, eğlenceli zaman geçirmeleridir.” diyerek kuruluş hizmetlerini özetledi.

Ayrıca Mayıs ayı içerisinde kuruluş bahçesinde çiçeklendirme faaliyetleri kuruluş personelleri ve hizmet alanların katılımıyla yapılmış olup çocuklara çevre bilinci aşılanarak kadınlar için renkli bir ortam oluşturuldu. Atık durumundaki lastikler boyanarak renkli saksılara ve masaya dönüştürülmüş, eski banklar boyanarak kuruluş bahçesindeki çardağa yepyeni canlı bir hava katılmıştır.