…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
27 Mayıs 2021, Perşembe Bingöl, Türkiye.

Bingöl’e Nefes, Kadına Şiddete Ses “Mercan Ormanı”


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine ERDOĞAN ‘Kadınlar yeryüzü atlasının mercanları, yani hayatın kaynağı, insanlığın akciğerleridir. Nasıl ki mercanlar okyanusların mimarlarıysa kadınlar da yaşamı imar eden varlıklardır.’ ifadeleri ile mercan seferberliği başlatmışlardır.

            Mercanlar okyanusların akciğerleri, ağaçlar yeryüzünün akciğerleri, kadınlar ise yaşamın hayat kaynağı ve mimarlarıdır. Bu güzel benzetme dolayısı ile kadınlar adına yeryüzüne nefes olacak ‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mercan Ormanı’ etkinliği düzenlenecektir.               

            Bakanlıklar düzeyinde varılan mutabakat doğrultusunda Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile Bingöl Orman İşletme İl Müdürlüğü arasında koordinasyon sağlanarak Organize Sanayi Bölgesinin karşında bulunan ve ‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mercan Alanı’ olarak belirlenen 15 dönümlük arazide 27 Mayıs 2021 tarihinde saat 11:00’da 3.000 fidan dikimi yapılması kararlaştırılmıştır. Yaşamın mimarı kadınlar adına gerçekleştirilecek olan ‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mercan Ormanı’ etkinliğine Bingöl Vali Yardımcısı Fatih KAYA, Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın POLAT, Kurum Amirleri, Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda görevli tüm kadın personeller, Aile Destek Merkezleri bünyesindeki kursiyerler, TEMA Vakfı Bingöl İl Temsilciği, Kızılay Başkanı ile pandemi sürecinde ciddi emek sarf eden sağlık personellerini temsilen il sağlık müdürlüğü bünyesinde görevli kadın sağlık personelleri katılım sağlamıştır.

            Ayrıca etkinlikte ilimiz nüfusuna kayıtlı 31 ‘Kadın Şehit’imiz adına 31 adet fidan dikimi gerçekleştirilmiştir. Fidan dikim etkinliğine destek sunan Orman İşletme İl Müdürlüğü, katılım sağlayan başta Sayın Vali Yardımcımız Fatih KAYA olmak üzere, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bulunan Aile Destek Merkezleri kursiyerleri, Sağlık İl Müdürlüğü personelleri, müdürlüğümüze bağlı kadın personellerimiz, TEMA vakfı il temsilciliği, Kızılay Başkanı ve etkinlik alanında bulunan yerel basın çalışanlarına teşekkür ederiz. Mercan Ormanımızın ilimize nefes, kadına yönelik şiddete ses olması dileklerimizle.