…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Mart 2019, Salı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz


18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz
 
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. Yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Çelenk Sunma Töreni

Valilik önünde yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine Vali Sinan GÜNER,  Bartın milletvekilleri Av. Yılmaz TUNÇ, Av. Aysu BANKOĞLU, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Mustafa ÇALIŞKAN, Bartın Belediye Başkanı Cemal AKIN, İl Müdürümüz Mahmut ŞAHİN, ilimiz protokol üyeleri, askeri erkân, emniyet mensupları, İl Müdürlüğümüzün rehberlik ettiği şehit aileleri ve gazilerimiz, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saat: 10.00’da Valilik önünde yer alan Atatürk Anıtı’na; Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından çelenklerin konulması ile başlayan törende, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekildi.
Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem ALTINOK tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ile çelenk sunma töreni sona erdi.
 
Bu Vatan Size Minnettardır
 
Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için canları pahasına mücadele ederek şehit düşen kahraman şehitlerimiz onuruna Valiliğimiz bünyesinde Şehitlik Köşesi oluşturuldu.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. Yılı dolayısıyla düzenlenen program sonrasında yeni oluşturulan Valilik Şehitlik Köşesi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Daha sonra tüm şehitlerimiz için dua edilmesinin ardından şehit aileleri ve gazilerimizle fotoğraf çekildi. 
 
Şehitlikte İcra Edilen Tören

Şehitlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na müteakip saygı atışı yapılarak başlanılan törene Vali Sinan GÜNER’in Şehitlik Şeref Defteri’ni imzalaması ile devam edildi.
Hatim ve duaların okunması ile devam eden törenin sonunda şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıldı.
 
Kültür Merkezi’nde Yapılan Tören
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Müdürü tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
Resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin şehit ailesi, terörle mücadele gazisi ve Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı tarafından verilmesinin ardından, program Çanakkale Oratoryosu ile devam ederek, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.
 
Şehit Ailelerimiz Onuruna Düzenlediğimiz Yemek Programımız
 
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında Valilik  himayelerinde İl Müdürlüğümüz tarafından şehit ailelerimiz onuruna yemek düzenlendi.
 
Vali Sinan GÜNER’in ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe Bartın milletvekilleri Av. Yılmaz TUNÇ, Av. Aysu BANKOĞLU, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Mustafa ÇALIŞKAN, Belediye Başkanı Cemal AKIN,  Vali Yardımcısı Hasan Ruhi YAYLACI, Vali Yardımcısı V. Gökhan GÜRBÜZEROL, ilçe kaymakamları, İl Müdürümüz Mahmut ŞAHİN, Şehit Aileleri ve ilimiz protokol üyeleri katıldı.
 
Programda Aziz Şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.
 
Vali GÜNER programda yaptığı konuşmasında, “Bizler için gönlümüzde her zaman ayrı yeri olan aziz Şehitlerimizin kıymetli aileleri, değerli gazilerimiz ve onların aileleri öncelikle hepinize en kalbi duygularımla hoş geldiniz diyorum. 104 yıl önce bugün, dünya tarihinden silinmeyecek bir büyük destan yazmış,18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferi tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuş, yok edilmek istenen milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Tarih boyunca birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelen, tarihe yön veren parlak zaferlere imza atan aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını bugün de canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir.” dedi. 
 
İlimizin 72 şehidinin adını tek tek anan Vali GÜNER şehit yakınlarıyla ayrı ayrı ilgilenerek sohbet etti.