…
…
…
…
…
…
…
16 Ocak 2023, Pazartesi Ankara, Gaziantep, İzmir, Tekirdağ ve Trabzon

Türkiye Sosyal İçerme Eğitim Programı II. Aşama Projesi Kapsamında 5 Pilot İlde Sosyal İçermeye Yönelik Eğitim Gerçekleştirildi


2021 yılında I. Aşaması gerçekleştirilerek eğitim materyalleri hazırlanan Türkiye Sosyal İçerme Eğitim Programının II. Aşaması dâhilinde Eğitici Eğitimlerini tamamlayan personellerimiz seçilen 5 pilot ilde (Ankara, Gaziantep, İzmir, Tekirdağ ve Trabzon) tarihinde eğitimler gerçekleştirildi.

Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Uyum Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen proje çerçevesinde sosyal içerme eğitimi ile temel kamu hizmetlerinin sunumunda aktif görev alan kamu personeline, üniversitelerde çalışan akademisyenlere ve STK temsilcilerine yönelik düzenlenen eğitimler aracılığıyla, sosyal içermeye ilişkin kurumsal kapasitenin arttırılması amaçlandı. Böylece kamu personeli, üniversitelerde çalışan akademisyenler ve STK temsilcileri arasında sosyal içermenin geliştirilmesi konusunda farkındalığın arttırılması ve dezavantajlı grupların sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi konusunda faaliyet gösteren kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi hedeflendi.

Ankara, Gaziantep, İzmir, Tekirdağ ve Trabzon illerinin pilot il olarak seçildiği programda her bir il için 2 gün süren eğitimler 350 kamu personeli ve STK temsilcisi ile bir araya gelinerek eğitimler verildi. Söz konusu eğitimlerde sosyal içerme yaklaşımı çerçevesinde temel kavramlar, dezavantajlı gruplar ile ilgili bilgilendirmeler, öz bakım becerileri ve ulusal/uluslararası mevzuat konularında teorik bilgilendirme yapılmış olup bu bilgilendirmeler konuların daha iyi içselleştirilmesine yönelik etkinlikler ile desteklendi.

Katılımcıların sosyal içerme yaklaşımı ile ilgili bilgilerinin pekiştiği ve iş yeri tecrübelerinin katılımcılar arasında paylaşıldığı eğitimler program sonunda katılımcı belgelerinin takdimi ile tamamlandı.