…
…
…
…
…
…
…
10 Ocak 2023, Salı İstanbul

Roman Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerine Yönelik Proje Döngüsü Eğitimi Gerçekleştirildi


“Roman Strateji Belgesi için Etkili Bir İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Mekanizması Kurulması -   ROMSİD”  Projesi kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerine yönelik yönelik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi 03-05 Ocak 2023 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Üç gün süren eğitimde proje ve proje döngüsü yönetimi kavramları ve süreçleri, mantıksal çerçeve yaklaşımı kapsamında proje geliştirme ve planlamanın aşamaları, faaliyet planlaması ve bütçe hazırlık prensiplerinden bahsedildi. Proje teklifi hazırlama süreçleri üzerinde durularak bu süreçte gerekli olan formların doldurulmasında nasıl bir yol izleneceği anlatıldı. Buna ek olarak Proje uygulama sürecinde bütçenin nasıl yönetilmesi gerektiği ve satın alma, sözleşme kurallarından bahsedildi. Ayrıca proje, program ve politikalar, ulusal ve uluslararası hibe programları, sorun, paydaş, strateji analizi gibi konular ele alındı.

Eğitim programının uygulama kısmında, projeler hazırlamak üzere katılımcıların yer aldığı proje grupları oluşturuldu. Oluşturulan proje grupları tarafından uygulamalı olarak proje fikri geliştirme, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi ve strateji analizinin yapılması sağlandı. Bir projenin hazırlanması sürecine ilişkin tüm adımlar katılımcılar tarafından uygulandı. Eğitim programı soru-cevap bölümü ile sona erdi.