…
…
26 Nisan 2024, Cuma Ankara

ROMACTED Faz II Danışma Grubu Toplantısı ve Roman Entegrasyonu Faz III Tanıtımı Gerçekleştirildi


Bakanlığımızın paydaş olduğu “Yerel Düzeyde İyi Yönetişim Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Roman Vatandaşlarının Güçlendirilmesinin Desteklenmesi Faz II (ROMACTED-II) Projesi Danışma Grubu Toplantısı ve “Roman Entegrasyonu Faz III” Projesinin tanıtımı 25 Nisan 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Avrupa Birliği – Avrupa Konseyi Ortak Bölgesel Programları kapsamında gerçekleştirilen programa Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili bakanlıkların, kamu kurumlarının, belediyelerin, STK’ların ve uluslararası kuruluşların temsilcileri katılım sağladı.

Genel Müdürümüz Sn. Tuncay CEVHEROĞLU, Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı William MASSOLIN, Avrupa Konseyi Romanlar ve Göçerler Bölümü Başkanı Eleni TSETSEKOU ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Laurent GUIRKINGER açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Sn. CEVGEROĞLU açılış konuşmalarında 2023 yılında Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2023-2030) ve I. Aşama Eylem Planı (2023-2025)” çerçevesinde Bakanlığımızın Roman vatandaşlara yönelik yürüttüğü çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.  Sn. CEVHEROĞLU, ülkemizde Roman vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen çalışmaların geçmişinden bugününe kazanımlarımıza değinerek, Romanlara yönelik ulusal politikaların Avrupa Birliği çerçeveleri ile ortak bir vizyona sahip olmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti. Önümüzdeki dönemde de paydaşlarımızla Roman vatandaşlarının sorunlarının çözümü ve hayatlarının iyileştirilmesi için aynı heyecanla çalışmaya devam edileceği belirtildi.

Toplantı, ROMACTED II ve Roman Entegrasyonu Faz III projeleri ve alandaki çalışmaların sunumları ile devam etti. Faydalanıcı belediyelerimizin tecrübelerini paylaştıkları oturumlar ve katılımcıların bilgi paylaşımları, Roman vatandaşlara yönelik çalışmalara ilişkin iş birliğinin önemini bir kez daha vurguladı. Katılımcılar geleceğe yönelik çalışmalarda desteklerini sürdüreceklerini bildirdiler.