21 Aralık 2018, Cuma Ankara, Türkiye

Türkiye'de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev sahibi Topluluklar İçin İş Yaratma ve Girişimcilik Fırsatları Projesi


Haydi Büyütelim Bu İşi

Bakanlığımız, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliği içerisinde yürütülmekte olan "Türkiye'de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev sahibi Topluluklar İçin İş Yaratma ve Girişimcilik Fırsatları Projesi" Mayıs 2018-Nisan 2020 tarihleri arasında uygulanmaktadır. Bu proje; Ankara, İstanbul, Bursa, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Mersin ve Hatay illerinde uygulanmakta olup ülkemizde iş yaratma ve girişimcilik fırsatlarının geliştirilmesi yoluyla istihdam potansiyelini arttırmayı ve ekonomik büyümeye katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Proje kapsamında; Türk vatandaşı ve geçici koruma sağlanan yabancı girişimciler için Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) yönelik olarak KOBİ Güçlendirme ve Destek Programı uygulanacaktır.

Söz konusu program; Türk vatandaşı veya geçici koruma sağlanan yabancılar tarafından kurulmuş ya da geçici koruma sağlanan yabancı ve Türk vatandaşı ortaklığında kurulmuş KOBİ sahiplerine; 50.000 TL'ye kadar mikro hibe, iş planlarını geliştirme, geliştirilen iş planlarını melek yatırımcılara sunabilme, Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) tarafından yetkilendirilmiş deneyimli 20 yerel danışman tarafından 1 yıl boyunca danışmanlık desteği ve ITC'nin desteği ile uluslararası pazarlara erişim imkanı sağlayacaktır. Bu çerçevede uygulanacak destek programı sonucunda 50 KOBİ'ye ulaşılacaktır. 

 

Programa katılım için son başvuru tarihi 31 Aralık 2018