EN TATLI ŞEFLER GASTRONOMİ ATÖLYELERİ PROJESİ




EN TATLI ŞEFLER GASTRONOMİ ATÖLYELERİ PROJESİ

Projenin İçeriği:

Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü AB Dış İlişkiler ve Proje Birimi tarafından 5395 sayılı Kanun kapsamında haklarında bakım tedbiri verilen çocuklarla yürütülen projede çocukların özellikle tatlı-hamur işi konusunda deneyim kazanmasını sağlanmıştır. Çocukların farklı alanları deneyimlemesine olanak tanıyan bu proje, akademik kariyerini bu doğrultuda sürdürmek isteyen çocuklar açısından da rol model olmuştur. 5 gün boyunca Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde gerçekleştirilen atölyelerde alanında uzmanlaşmış akademisyenler tarafından çocuklara uygulama yaptırılmıştır. Proje sonunda kapanış toplantısı düzenlenmiş ve çocuklara katılım belgesi verilmiştir. Ayrıca çocukların yapmış olduğu pastane ürünleri tadıma sunulmuştur.

 

Amaç:

Bu proje ile İl Müdürlüğümüze bağlı çocuk kuruluşlarından hizmet alan lise öğrencisi çocukların gastronomi bilgi ve becerilerinin artırılması ve pastane ürünleri üzerine uzmanlaşmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Buna göre aşağıdaki hedefler belirlenmiştir:

  • Çocukların dezavantajlı durumunu avantaja çevirmek,
  • Tatlı yapma, yemek yapma gibi alanlara ilgili olan veya liselerde bu bölümlerde eğitim gören çocukların becerilerini artırmak
  • Çocukların akademik kariyerine katkıda bulunmak ve yönlendirmek

 

İşbirliği Yapılan Kuruluşlar:

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Mutfağı Uygulama Araştırma Merkezi

HepsiBurada

Özmermerler Un