…
…
…
…
10 Ağustos 2021, Salı Adana, Türkiye

Zorluklarla Mücadelede ‘TRAVMA’ Eğitimi


Türkiye'de ilk defa Adana'da uygulanan Yas ve Matem Danışmanlığı Projemizin ardından Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan, “Travma Psikolojik Danışmanlığı Projesi” başvurumuz da Çukurova Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edildi.

Yas ve Matem Danışmanlığı Projemizin devamı niteliğinde olan “Travma Psikolojik Danışmanlığı Projesi” için düzenlenen imza töreni, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Savaş Ülger’in ve İl Müdürümüz Nevzat Özer’in katılımı ile gerçekleşti.

İl Müdürümüz Nevzat Özer; “İl Müdürlüğümüz tarafından uygulanan ve Türkiye’de bir ilk olan Yas ve Matem Danışmanlığı Projemizin ardından yine bir ilke imza atıyoruz.

Türkiye’de ve dünyada yakın zamanda meydana gelen orman yangını, deprem, sel, trafik kazaları ve pandemi gibi süreçler, insanlar üzerinde travmatik sonuçlara yol açmış olup projemiz de tam da bu konulara yönelik destek sağlama amacı gütmektedir.

Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Travma Psikolojik Danışmanlığı Projemizi;  ilimizde doğal afet (deprem, sel vb.) yangın ve göçük, terör, cinsel şiddet, intihar, fiziksel şiddet, aile içi şiddet, trafik kazası ya da ölümcül hastalık gibi travmatik yaşam olayları yaşayan tüm kişiler ve yakınlarına yönelik en doğru şekilde bilgilendirme, rehberlik ve danışmanlık hizmetinin verilmesi, bu bireylerin normal yaşamlarına uyumlarını kolaylaştırarak travmanın ruhsal etkilerinin en aza indirgenmesi amacıyla hayata geçiriyoruz.

Hedef kitleye sahada en hızlı şekilde ulaşacak olan meslek elemanlarımız, projemiz kapsamında alacakları eğitimlerle, başta şehit çocukları ve yakınları olmak üzere, travma yaşamış çocuk, kadın, yaşlı tüm bireylere profesyonel destek sağlayacak olup kendileri de ilimizde yer alan çeşitli kurumlara (AFAD, itfaiye, Milli Eğitim Müdürlüğü vb.) yönelik Travma Temel Eğitimi vererek, bu sayede eğitimleri sürekli hale getirecekler.

Bu gibi sosyal içerikli konularda İl Müdürlüğü olarak, yeni projeler geliştirmek için ekibimle daha fazla gayret göstereceğiz.” dedi.