…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
04 Kasım 2021, Perşembe Adana, Türkiye

“Yas ve Matem Danışmanlığı” Projemizin İkinci Etabı Kapsamında Okul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerine Eğitim Verildi


Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan, Çukurova Kalkınma Ajansı 2020 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında yer alan “Yas ve Matem Danışmanlığı Projesi” kapsamında eğitim alan uzmanlarımız, projenin ikinci etabı kapsamında eğitim vermeye başladı.

Bu kapsamda, Çukurova Kalkınma Ajansında 03-04 Kasım 2021 tarihlerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görevli Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlere yönelik ‘Yas ve Matem Danışmanlığı Eğitimi’ düzenlendi.

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer programda yaptığı konuşmasında;

“Türkiye’de ilk defa Adana’da uygulanan Yas ve Matem Danışmanlığı Projemiz ile pandemi, deprem, sel vb. travmatik olaylarda ailesinden birini kaybetmiş ya da şehit yakını olan vatandaşlara psikolojik destek vermeyi, rehabilite etmeyi ve bir nevi psikolojik sağlamlıklarını artırmayı ve desteklemeyi amaçladık.

Türkiye’de yakın zamanda yaşanan deprem, sel ve yangın felaketlerinde uzman ekiplerimiz sahada yaraları sardı. Bugün ise proje kazanımlarımızı yaygınlaştırarak daha çok yaralı gönüle ulaşmak için buradayız.

Eğitimciler olarak bu konuda göreviniz büyük, travmatik olay yaşayan çocuklarımıza ulaşarak daha çok kişiye destek sunacaksınız. Kendini keşfetme aşamasındaki çocuklarımızın kayıp algısı, gelişim düzeyine göre farklılık göstermekte, yakınını kaybetme gibi dramatik süreçlerde yas ve matem sürecini nasıl geçireceği konusunda kendi yaş grubuna uygun destek sağlamak, psikolojik sağlığı açısından önemli.

Bu bilinçle, “Yas ve Matem Danışmanlığı Projesi” ikinci etabı kapsamında, kurumlar arası ve hizmet içi düzenleyeceğimiz eğitimlerimizle halkayı genişleterek acısı olan her vatandaşın acısına ortak olmak için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

İl Müdürümüz Nevzat Özer’in konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Erdal Sevim konuşma yaparak, sadece ülkemizde değil dünyada da önemli bir konu olan ‘Yas ve Matem’ konusundaki özverili çalışmalarımız ve düzenlediğimiz eğitimlerimiz için teşekkür etti.

İki gün süren eğitimimizde, Uzmanlarımız Psikolog Tarık Kanalıcı ile Psikolog ve Aile Danışmanı Aysun Erkan tarafından ‘Yas Süreci ve Yas Tepkileri’, ‘Yas Biçimleri’, ‘Yas Danışmalığı İlke ve Teknikleri’ ve ‘Çocuklarda Yas Süreci’ konuları anlatıldı.

Eğitimimizin sonunda katılımcılarımıza, katılım belgeleri takdim edildi.