Valimiz Mahmut Demirtaş ve Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Adana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından, “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” etkinlikleri kapsamında Murat Göğebakan Kültürevi kursiyerlerine yönelik düzenlenen konferansımıza katıldı.
Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ile Adana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Zeynel Abidin Koç’un da katıldığı etkinliğimize saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.
Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’den sonra bir konuşma yapan Valimiz Mahmut Demirtaş; düzenledikleri bu programla, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele hususunda toplumumuzda farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.
6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri tarafından verilen hizmetlerin toplum tarafından bilinmesini sağlayacak bir eğitim programı düzenlemeyi uygun gördüklerini belirten Valimiz Mahmut Demirtaş, “Birazdan bu konu başlıklarında gerçekleştirilecek sunumları hep birlikte izleyeceğiz. Dünyanın son yüzyılda kanayan yarası haline dönüşen kadına karşı şiddetin önlenmesi noktasında devletimizin kanunla belirlediği sınırları görecek, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin yürüttüğü çalışmalara mercek tutacağız.” dedi.
Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında, 2017 yılında başlatılan “Kadınım, Ben de Varım” projesinin bu konuda yürütülen önemli çalışmaların başında geldiğini ifade eden Valimiz Mahmut Demirtaş konuşmasını, “Proje dâhilinde bugüne kadar 4.265 vatandaşımıza, kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair eğitimler düzenledik. Şiddet Önleme ve İzleme Merkez Müdürlüğümüzce 1.201 vatandaşımıza ulaştık. Bununla birlikte ilimizde 1 şiddet önleme ve izleme merkeziyle, 3 kadın konuk evimizin bulunduğunu, konuk evlerimizde 846’sı kadın, 550’si çocuk olmak üzere toplam 1.396 vatandaşımızı misafir ettiğimizi belirtmek isterim. Unutmayalım ki bizler, tek bir insanın öldürülmesini, tüm insanlığın öldürülmesine eş tutan bir dinin ve köklü bir medeniyetin mensuplarıyız. Üzerimize biçilen bu şiddet gömleğini yırtıp atmaya, kültür ve medeniyet kodlarımızda var olan güzel hasletleri ortaya çıkarmaya muktedir bir milletiz. O sebeple kendimizden başlayarak ailemizde, mahallemizde ve bulunduğumuz her ortamda, iyiliği ve güzelliği yayma gayreti içerisinde olmalıyız. Aileyi yeniden toplumun merkezine koymalıyız.” ifadeleriyle sürdürdü.
Şiddetin hiçbir biçiminin kabul edilemeyeceğini belirten Valimiz Mahmut Demirtaş, en küçük toleransın, ona arka çıkmak demek olduğunu, o nedenle şiddetle mücadele hususunda herkesi bir kez daha sıfır tolerans ilkesiyle yaklaşım sergilemeye davet ettiğini sözlerine ekledi.
Valimiz Mahmut Demirtaş’ın konuşmasının ardından konferansımız, Bakanlığımız tarafından “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” kapsamında hazırlanan video gösterimi ve sunumlarla devam etti.