…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
06 Temmuz 2022, Çarşamba ADANA

PSİKOSOSYAL DESTEK EKİPLERİ KAPASİTE GELİŞTİRME EĞİTİMİ DÜZENLENDİ


Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekilimiz Ahmet Emin Keleş, İl Müdür Yardımcılarımız, AFAD Şube Müdürü Nurettin Havutçu, AFAD Mühendisi Seda Bayar Öcal ve Kuruluş Müdürlerimizin katılımıyla Adana Çocuk Evleri Sitesinde Psikososyal Destek Ekipleri Kapasite Geliştirme eğitimi düzenlendi. 

Programda açılış konuşması yapan İl Müdür Vekilimiz Ahmet Emin Keleş; “Afetin etkilerini ortadan kaldırmak için saha çalışması yapan psiko - sosyal destek grupları kurumumuzun önemli bir yapı taşını oluşturmaktadır. Bakanımız Sayın Derya Yanık’ın ifade ettiği gibi Kırmızı Yelekliler “Afetten sonra insanların omzuna konan el; nasılsın diye soran ses, ihtiyacını karşılayan komşudur.’’ Bazı kahramanların pelerini yoktur ama yeleği vardır. O yüzden sizler bizim sahadaki kahramanlarımızsınız. Sizler daha önce birçok afet ve acil durumlarda görev alarak Bakanlığımızın tutan eli, gören gözü, dinleyen kulağı oldunuz. Emekleriniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra gerçekleşmesi ihtimal dahilinde olan afet ve acil durumlar için bugün yapılacak eğitim ve deneyim paylaşımları hepimiz için çok önemli. Bu kapsamda programın hazırlanmasında emeği geçen personellerimize kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Programımız hayırla vesile olsun diyerek hepinizi saygıyla selamlıyorum.’’ dedi

AFAD Şube Müdürü Nurettin Havutçu, Afet öncesi yapılması gerekenler, Afet sırasında davranış şekilleri, Afet sonrası ilk anlar, Ulusal Afet Yapılanması ve Yangın Tahliye konularında sunumlarını yaptı. AFAD Mühendisi Seda Bayar Öcal, Ulusal Afet Yapılanması (TAMP) hakkında sunumları yaptı. Kozan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürümüz Mustafa Gökboğa Yerel Psikososyal Destek Çalışma Grubu Planı hakkında sunumlarını yaptı.

Programın devamında, Yüreğir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kürşat Köstü İzmir depremi, Kozan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Gökboğa Kozan ve Aladağ yangın felaketleri, Sosyal çalışmacı Ali Örk Elazığ depremi, Psikolojik danışman Arif Emre Kaçar Kastamonu sel felaketi, Psikolojik danışman  Mehmet Fazıl Sönmez Sinop sel felaketiyle ilgili deneyimlerini paylaştılar. Program soru cevap şeklinde istişareyle son buldu.