…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
11 Mayıs 2022, Çarşamba ADANA

EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR


10-16 Mayıs Engelliler Haftası İlimizdeki Engelli Dernekleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının yoğun katılımıyla Atatürk Parkında bir araya geldik.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Kent Konseyi Engelliler Başkanı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili konuşmalarıyla devam etti.

İl Müdürümüz Nevzat Özer yapmış olduğu konuşmada; “En büyük engel sevgisizliktir, sevgi bütün engelleri kaldırır. Bu nedenle sağduyulu, haklara saygılı ve yardımlaşmayı seven bir toplum olarak; engellilerin sorunlarını paylaşmak ve engelleri onlarla birlikte aşmak hepimizin ortak görevi olmalıdır. Bakanlığımızın hizmet modelleriyle her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız ve olmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

Sayın Özer konuşmasının devamında;

- 2021 yılında toplam 372.363.752 TL Evde Bakım ödemesi Bakanlığımız tarafından yapılmıştır.

- 2021 yılında 4.766 Engelli Vatandaşımıza Engelli Kimlik kartı verilmiştir.” diyerek Engelli vatandaşlarımızın bakım sorumluluğunu üstlenen bireyleri destekleyerek teşvik ettiğimizi belirtmiştir.

İl Müdürümüz Nevzat Özer’in konuşmasının ardından programda; Engellilerimize karanfil dağıtımı, Engellilerimizle güvercin uçurma ve Engellilerimizle üstü açık otobüsle Adana turu gerçekleştirildi.

İl Müdürümüz Nevzat Özer, Kent Konseyi Başkanı Osman Alıcı’yı ziyaret edip çiçek takdim etti.

75.yıl Sanat Galerisi’nde “Pandemide Engelli ve Engelli Ailelerinin Sorunları” başlıklı panel ile son buldu.

Engelli haftası etkinliğimiz Engelli Dernekleri ile birlikte hafta boyunca devam edecektir.