…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Mart 2022, Perşembe ADANA

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYA VE BERATLARI VALİMİZ DR. SÜLAYMAN ELBAN TARAFINDAN VERİLDİ


Cumhurbaşkanlığımız tarafından hazırlanan Devlet Övünç Madalya ve Beratları İlimizdeki Şehit yakınlarımıza ve Gazilerimize Valimiz Sayın Dr. Süleyman Elban tarafından verilmek üzere 16.03.2022 tarihinde Valilik toplantı salonunda Tevcih Töreni gerçekleşti.

Gerçekleştirilen törenle Adana Valimiz Sayın Dr. Süleyman Elban'ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci, Jandarma İl Komutanı Albay Taşkın Keleş, Vali Yardımcısı Adem Arslan, Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer, şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile il protokolü katıldı.

Valimiz Sayın Dr. Süleyman Elban , törende yaptığı konuşmada, "İnsan bazı şeylerden belirli zamanlarda fedakarlıkta bulunur. Bazen malla bazen bir şeylere katlanmakla olabilir. Ama bizim aziz milletimiz konu vatan olduğunda canından fedakarlık yapar. Bu salonda canından vazgeçmiş, canından vazgeçmeyi göze almış kahramanlarımızın aileleriyle, kahraman gazilerimizle birlikteyiz. Bu acı ve ayrılığın sıkıntısını önleyen tek şey şahadet şerbetini içmeleri, peygamber efendimize komşu olmaları. Ümit ederiz ki bize şefaatçi olmaları. Bu onurlu ve kutsal makamı elde etmiş ailelerle ve gazilerimizle burada bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Valimiz Sayın Dr. Süleyman Elban ve protokol tarafından Şehit Uzman Çavuş Aykut Variyenli ve Şehit Kamu Görevlisi Halit Bulut'un ailelerine, Gazi Polis Memuru Ahmet Türkkaya, Gazi Jandarma Astsubay Çavuş Murat Öz, Gazi Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Dörtgöz, Gazi Uzman Çavuş Bekir Demirtaş, Gazi Polis Memuru Ahmet Demirel ve Gazi Uzman Çavuş Fatih Yılmaz' a verildi.