…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Kasım 2021, Cuma Adana, Türkiye

Çocuklarımız, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü Kutladı


Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında düzenlediğimiz bir dizi etkinlik kapsamında çocuklarımız, Sayın Valimiz Süleyman Elban’ı ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Valimiz Süleyman Elban, çocuklarımızla bir süre sohbet etti. Dünyanın neşe kaynağı çocuklarla çok daha anlamlı olduğunu vurgulayan Valimiz Süleyman Elban, çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmak açısından bir hayli önemli olan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü yürekten kutladığını sözlerine ekledi.

Kabulünden dolayı Valimiz Süleyman Elban’a teşekkür eden Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer ise Çocuk Hakları İl Komitesi ile kutlama programı hakkında bilgiler verdi.

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kutlama programı kapsamında ayrıca Çocuk Hakları Şenliği düzenlendi.

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer’in de çocuklarımızın neşesine ortak olduğu etkinliğimizle çocuklarımızın, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ndeki haklarını, düzenlediğimiz etkinliklere katılarak, keyifli bir şekilde hem sosyal hayatın içinde öğrenmesi hem de akranlarına öğretmesi amaçlandı.

İl Müdürümüz Nevzat Özer konuşmasında; “Çocuklar, şenliğimize hoşgeldiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz ve kıymetlisiniz. Bizler, Çocuk Haklarını gözeterek yorulmadan sizlere daha iyi bir gelecek verebilmek için çalışıyoruz, sizleri önemseyip fikirlerinize değer veriyoruz. Dünya’nın en kıymetli varlıkları olan sizlerin vesilesi ile tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum. Tüm çocukların eşit, özgür ve mutlu bir geleceğe sahip olabilmeleri için mücadelemiz her zaman devam edecek.” dedi.

Şenliğimize, Çocuk Hakları İl Komitemize üye şehit çocukları, özel gereksinimli çocuklar, sosyal ve ekonomik destek hizmetimizden faydalanan çocuklar, koruma ve bakım altında olan çocuklar ile gönüllü çocuklarımızdan oluşan 120 çocuk katıldı.

Çocuklarımız şenlik süresince halat çekme, çuvalla koşu yarışması gibi geleneksel çocuk oyunlarımızı oynayarak, keyifli zaman geçirdiler.

“20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” tüm dünya çocuklarının eşit, adil bir dünyada yaşamasının hepimizin sorumluluğu olduğunu hatırladığımız, farkındalığı yüksek bir gün olsun.