…
…
…
…
…
…
24 Şubat 2022, Perşembe ADANA

ÇOCUK KORUMA İL KOORDİNASYAN KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının uygulanmasındaki mezkur yönetmeliğin 20. Maddesine görevli ve sorumlu kurumlar arasında iletişim, uyum, düzen ve eşgüdüm sağlanması amacı ile oluşturulan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Adana Vali Yardımcısı Adem ARSLAN başkanlığında 23.02.2022 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Oğuz Kaan Köksal Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Adana Vali Yardımcısı Adem ARSLAN Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Adana İl Sağlık Müdürü, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü, Adana İl Müftüsü, Adana İl Emniyet Çocuk Şube Müdürü, Adana İl Jandarma Komutanlığı, Adana Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü/İŞKUR, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Adana  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve  Aile ve Sosyal Hizmetler İl  Müdürlüğüne bağlı olarak çocuk alanında çalışan Kuruluşların temsilcilerinin katılımlarıyla toplantı sağlanmıştır.

İl Müdürümüz Nevzat ÖZER Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının yerine getirilmesi amacıyla kararları uygulayan kurumların bir araya getirilerek öncelikle kurulun amaç, kapsam ve yasal dayanağından bahsetmiştir. Çocukların aile yanında korunmasını sağlamak amacıyla kanunda ön görülen tedbir kararlarının, hızlı, etkili, amaca uygun ve verimli yürütülebilmesi için önleme ve erken müdahale mekanizmalarının daha işlevsel hale getirilmesi üzerine yoğunlaşmıştır. Bunun yanı sıra Koruyucu ve Destekleyici tedbir kararlarının yerine getirilmesinde vakaların kurumlara eşit dağılımını sağlamak amacıyla kurumlara Bakım, Sağlık, Danışmanlık, Eğitim, Barınma hizmetlerinin tek tek istatiksel verilerle Adana örneklemi şeklinde anlatılmıştır. Bu konuyla birlikte Müdürlüğümüz bünyesinde birebir çocukla çalışılan Kuruluşların Hizmet Modelleri anlatılmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde fiili olarak kalan 357 çocuk hakkında uygulanan  Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararları uygulama süreci değerlendirilmiştir.