…
…
…
…
…
…
…
09 Ocak 2023, Pazartesi ADANA

ADANADAKİ KADIN KOOPERATİFLERİ TOPLANTISI YAPILDI


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından geliştirilen Kadınların Kooperatif Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi Kapsamında Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer ve Adana İl Ticaret Müdürü Adnan Ekiz’ in katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının amacı; Ülkemizdeki ve İlimizdeki kadınların istihdamının ve istihdam edilebilirliğinin teşvik edilmesi olup kadınların sorunlarını çözmektir. Kadın kooperatiflerinin geliştirilmesi için elverişli ortamın sağlanması, teşvik edilmesi  ve desteklenmesi yoluyla kadınların güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğümüz, Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı projenin eş yararlanıcıları olup 15 Eylül 2021 tarihinde başlatılmıştı.

Aile Bakanlığımız tarafından pilot iller arasında yer alan Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, proje kapsamında çalışmalara hız kesmeden devam etmektedir. Alanlarında yetkin eğiticiler ve personellerle üç hedef gurubuna yönelik başlayan eğitim sonunda 205 katılımcının yararlanması hedeflenmektedir.