…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
06 Ekim 2021, Çarşamba Adana, Türkiye

Adana İlimizde Bulunan Tüm Koruyucu Ailelerimiz “Güven ve Sevgi Dolu Çocuk Yetiştirmek” İsimli Konferansımızda Bir Araya Geldi


Ülkemizde 2012 yılından bu yana uygulanmaya başlanan koruyucu aile hizmetleri kapsamında Adana ilimizde bulunan tüm Koruyucu Ailelerimizi “Güven ve Sevgi Dolu Çocuklar için Sağlıklı Sınırlar ve Kurallar ile Çocuk Yetiştirmek” isimli konferansımızda bir araya getirdik.

Adana ilimizdeki Koruyucu Ailelerin katılımı ile Çukurova Teknokent Konferans Salonunda, 06.10.2021 tarihinde gerçekleşen konferansımıza, Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Psikolojik Danışman ve Yazar Nevzat Özer ile Psikolog ve Aile Danışmanı Aysun Erkan konuşmacı olarak katıldı.

İl Müdürümüz Psikolojik Danışman Nevzat Özer konuşmalarında; “Sizlere Sayın Bakanımız Derya Yanık Hanımefendinin selamını getirdim. Biz Bakanlık olarak gönüllere dokunan bir Bakanlığız, sizler de aile olmanın kan bağından ziyade can bağı ile mümkün olduğunu göstererek gönüllere dokunuyorsunuz. Adana ili olarak, Koruyucu Aile Türkiye sıralamasında beşinci sıradayız, her geçen gün sayımız giderek artıyor.

Tüm çocuklar sıcak bir aile ortamını hak ediyor. Sağlıklı bireylerin yetişmesi, ne kadar sevgi ortamında büyüdükleri ile orantılı. Bu noktada sizlerin özveri ve emeklerinizin kıymeti büyük.

Adana İl Müdürlüğü olarak, sizlere destek olmak için her zaman yanınızdayız. Sizlerle ebeveynlik yolculuğunuzu kolaylaştıracak, rehberlik edecek konuları konuşmak istedik. Güven ve sevgi dolu çocuk yetiştirebilmek için çocuğun ruh sağlığı ile gelişimi açısından olumlu etkileşim kurmanızı destekleyecek ‘Etkili Ebeveyn Çocuk İlişkisi’, ‘Ergenlik Dönemi Çocuklarla Bağ Kurma’ ve ‘Ergenlerin Kalbine Girme Taktikleri’ konularını konuşmak istiyorum, aynı zamanda sizleri de dinlemek için buradayım.” dedi. İl Müdürümüz, ayrıca çocukların gelişiminde eksik edilmemesi gereken dört temel sevgi gösterme yolu olduğunu belirterek; gözlerle, sözlerle dokunarak dinleme taktiğini yaşamanızdan eksik etmeyin.” dedi.

İl Müdürümüz Nevzat Özer’in konuşmasının ardından konferans, Aile Danışmanı Psikolog Aysun Erkan’ın Koruyucu Ailelere, “Sağlıklı Sınırlar ve Kurallar ile Çocuk Yetiştirmek” konusunu anlatması ile devam etti.

Konferansta birbirleri ile tanışma fırsatı bulan Koruyucu Aileler, tecrübelerine ilişkin paylaşımlarla, çocukların gelişimlerini olumlu etkileyecek sağlıklı etkileşimde bulunmuş oldular ve sürece yönelik soruları yanıtlandı.