…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
30 Haziran 2022, Perşembe ADANA

30 HAZİRAN KORUYUCU AİLE GÜNÜ ADANA’ DA KUTLANDI


Cumhurbaşkanlığımızca 30 Haziran tüm ülkemizde “Koruyucu Aile Günü” olarak kutlanmasına karar verilmesiyle Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu programa, Adana Valimiz Dr. Süleyman Elban, Vali Yardımcımız Adem Arslan, İl Müdürümüz Nevzat Özer, Yüreğir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel ve koruyucu ailelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

İl Müdürümüz Nevzat Özer  ”Çocuklarımızın gerçek anavatanı ailelerinin yanıdır. Koruyucu aile olmak bir iyilik hareketidir, Koruyucu ailelik kalbe dokunma sanatıdır. Koruyucu aile olmak için çocuğunuzun biyolojik anne ve babası olmanıza gerek yok. Koruyucu aile çocuğunu sadece karnında değil, kalbinde ve gönlünde taşıyan kişiye diyoruz. Türkiye genelinde koruyucu aile sayımız 7212 ve koruyucu aile yanında kalan çocuk sayımız 8723'tür.  Merhametli Adana ilimize baktığımızda 345 evladımıza 252 tane koruyucu ailemiz sıcak yuvalarını açmış bulunmaktadır. Adana ilimiz koruyucu aile sıralamasında Türkiye’de 5. Sıradadır. Tüm koruyucu ailelerimize evlatlarımız adına teşekkür ediyorum.“ diyerek günün anlam ve önemine vurgu yaptı.

Adana Valimiz Dr. Süleyman Elban, “Aile, anne-baba, yavrularla hatta biraz daha geniş çerçevede değerlendirecek olursak büyükanne ve büyükbaba bir bütün olarak gördük ve yıllarca bizi millet olarak sağlam karakterli ve sevgisi saygısı hürmeti olan inançlı bir millet olarak bizi bu sağlam aile yapısı bir arada tuttu. Dolayısıyla bu aile içi her zaman aile fertlerini oluşturan kişiler arasında kan bağı olmak zorunda değil.” diyerek koruyucu aileye dikkat çekti.

Program Adana Koruyucu Aile Derneği başkanı Selvet ÇETINKAYA ve koruyucu Aile Nuran YÜKSEL'in konuşmalarıyla devam etmiştir. Çocuklar için Hacivat-Karagöz orta oyunu oynanmıştır ve  yerel sanatçı sahne almıştır. Program sonrasında çocuklar için pamuk şeker ve patlamış mısır dağıtımı yapılmıştır.