…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Temmuz 2024, Cuma Zonguldak,Türkiye

"Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İş Birliği Protokolü" kapsamında ziyaretler yapılıyor


Bakanlığımız, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı ortaklığında ilki 2018 yılında imzalanan ‘Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü’ 2023 yılında beş yıl süreyle uzatılmış olup, Protokol kapsamında oluşturulan Çalışma ve Alt Kurul üyeleri ile İl Müdürlüğümüz Kadın Hizmetleri Birimince sekretaryası yürütülen çalışmalar neticesinde hazırlanan ‘Zonguldak İli Yıllık İş Planı’ kapsamında ilimizde hizmet vermekte olan kadın kooperatiflerine yerinde ziyaretler yapılıyor.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği Ajansı, KOSGEB, Bülent Ecevit Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan Kurul üyelerimiz, ‘S.S. Zonguldak Karaelmas Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’, ‘S.S. Kdz. Ereğli Elpek Dokuyan Eller Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifi’ ve ‘S.S. Pınarcık Köyü Elpek Bezi Üretim Dokuma Kooperatifi’ üyeleri ile bir araya geldi.

 

Kooperatiflerin çalışma ve üretim alanları ile kaynak bulma, proje geliştirme ve uygulama, iş-ürün geliştirme gibi alanlarda değerlendirmelerde bulunuldu. İlimizde hizmet veren diğer kooperatiflere ziyaretler yapılmaya devam edilecektir.