…
17 Mart 2021, Çarşamba Zonguldak, Türkiye

İl Müdürümüz Veli KÖKTÜRK 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.


Türk tarihinin şeref sayfalarından ve dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferinin 106. yılını kutluyoruz. Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Unutulmamalıdır ki Milletler kahramanlarıyla var olur, kahramanlarıyla yaşar ve ancak bu kahramanların fedakarlığı sayesinde geleceğe güvenle bakar. O kahramanlar ki vatanımızın ve milletimizin bağımsızlığı uğruna hayatlarını ortaya koyarak ya şehit olarak nurlanırlar, ya da gazi olarak onurlanırlar.

Yurt içinde ve yurt dışında vatanımızın birliği ve bölünmez bütünlüğü için mücadele ederek kanlarını döken yüce şehitlerimizin aileleri ile kahraman gazilerimiz ve onların aileleri bizlere emanettir. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin taleplerinin karşılanması, ihtiyaçlarının giderilmesi ve karşılaştıkları sorunların çözülmesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak en temel görevimizdir. Bu görev ve sorumluluğun bilincinde olarak ilimizde şehit yakınlarımız ile gazi ve gazi yakınlarımız için hayata geçirdiğimiz hizmetleri arttırarak devam ettireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu vatanı, bayrağı ve istiklâli bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanını canından aziz bilen tüm Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.