…
22 Mayıs 2020, Cuma YOZGAT

Yerköy Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Bakanlığımızca Onaylandı


Bakanlığımızın İlimizdeki Yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Kısa süre önce Valimiz Kadir ÇAKIR tarafından tahsis edilen İlçe Emniyet Müdürlüğünün taşındığı Yüzüncü Yıl Mahallesi Bekir Bozdağ Bulvarı No 111 adresindeki binasının birinci katında Yerköy Sosyal Hizmet Merkezi açılışı Bakanlığımız tarafından 15 Mayıs tarihinde onaylandı.

Şefaatli ve Yerköy İlçelerine hizmet sunmak üzere  açılışına onay verilen Yerköy  Sosyal Hizmet Merkezi en kısa sürede hizmete hazır hale getirilerek Yerköylü ve Şefaatli’li hemşerilerimize hizmet sunacaktır.     

Çocuk, Kadın, Engelli, Yaşlı, Şehit Yakını ve Gazilere yönelik hizmetlerin sunulacağı Sosyal Hizmet Merkezi ile İl merkezine gelinmeden kolaylıkla hizmet alınacaktır. Yeni Merkezimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Yerköy Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü bölgesindeki çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri tarafından yapılan başvuruları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mevzuatı çerçevesinde değerlendirilip en kısa sürede uygun görülen hizmet modeli belirlenerek sonuçlandırılacaktır.

Yerköy Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü; öncesinde İl Müdürlüğümüzce yapılan bakıma muhtaç birey ve ailelerin tespit edilmesi, durumlarının incelenmesi ve gereksinim duydukları hizmetlerden yararlandırmalarına yönelik gereken yönlendirme, rehberlik ve mesleki çalışmaların yapılması ve izleme faaliyetlerini artık yerinde yapacaktır.

Yerköy Sosyal Hizmet Merkezi koruyucu önleyici hizmetler kapsamında sağlıklı çocuk yetiştirme, bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla aile hayatının geliştirilmesi ve güçlendirilmesine yönelik (eğitim, danışmanlık, sosyal ve ekonomik destek vb.) hizmetlerini yerinde yürüterek etkili bir rehberlik yapılacaktır.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.