…
…
…
17 Ekim 2022, Pazartesi ANKARA

Ulusal Hane Ziyaretleri İlimiz Genelinde Devam Ediyor


Yozgat genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha hızlı ve yerinde hizmet sunmak için Bakanlığımızca başlatılan Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülen Ulusal Hane Ziyaretleri Bakanlığın logosunun yer aldığı kurum kimliği ve yaka kartlarını yanlarında bulunduran ve logonun yer aldığı kıyafet giyen uzman personelce devam etmektedir.
Hane ziyaretleri ile Bakanlığımız düzenli veya süreli yardım programlarından faydalanan vatandaşlarla birlikte ilimizde sosyal hizmetlere ulaşmakta zorlanan hanelerle devam etmektedir.
Hane ziyaretlerinde hanenin sosyal yardım ihtiyaçları, aile danışmanlık veya eğitim ihtiyaçları, engelli veya yaşlı bireylere yönelik ihtiyaçlar, çocuk, kadın, şehit yakını, gazi hizmetlerine yönelik ihtiyaçlar tespit olunuyor. Hanenin herhangi bir ihtiyacı yoksa ihtiyaç halinde destek alınabilecek kamu kurum ve kuruluşları hakkında bilgilendirme yapılıyor.
Yapılan görüşmede elde edilen bilgiler Aile Bilgi Sistemine işleniyor. Hane ziyaretlerinde istenilen kimlik bilgisi ve haneye ait diğer bilgiler gizli tutulmaktadır.