…
21 Mayıs 2020, Perşembe YOZGAT

Sarıkaya Şehit Suat Akıncı Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticileri, İl Müdürlüğümüze 7000 Maske Dikimini Tamamladı.


İl Müdürlüğümüz Kovid-19 Pandemi sürecinde resmi ve özel yatılı kuruluşlarda hizmet alan ve hizmet sunan bireylerin virüsten etkilenmemesi için; kuruluşlara ziyaretçi kabul edilmemesi, çalışanların 14 gün süre ile kuruluşta kalmaları, izolasyon kuruluşlarında 14 gün süre ile kişilerin bir kişilik odalarda gözlem altında tutulması vb tedbirleri alarak salgınla mücadele etmektedir.

COVID-19 pandemi sürecinde korunma yöntemi olarak maskenin önemli olduğu ortaya çıktıktan sonra tüm kuruluşlarda  maske yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.  

Maske kullanımının yoğunluğu nedeniyle İl Müdürlüğümüzce maske bezi temin edilmiştir. Sarıkaya Kaymakamı Yasin ÖZCAN, İl Sağlık ve Milli Eğitim Müdürleri ile görüşülerek maske dikimi için Sarıkaya Şehit Suat Akıncı Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kursiyerlerinin destekleri talep edilmiştir.

Talebin ilgili makamlarca uygun görülmesi üzerine Şehit Suat Akıncı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü atölyelerinde  maske dikimine başlanmıştır. Yapılan üretim sonucu 7 bin adet maske usta öğreticiler tarafından dikilerek İl Müdürlüğümüze teslim edilmiştir.

Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere katkıları bulunan Yöneticilerimize, Şehit Suat Akıncı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerine teşekkür ediyoruz.