…
…
…
20 Aralık 2022, Salı YOZGAT

ÖZEL KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ YÖNETİCİLERİ İLE TOPLANTI YAPILDI


İlimiz genelinde hizmet vermekte olan 8 özel kreş ve gündüz bakımevleri yöneticileri ile yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı. İl müdürlüğü bünyesinde oluşturulan “Özel Kreşleri İnceleme ve Denetleme Birimi” tarafından organize edilen toplantıda; kreşlerin denetlenmesinde tespit edilen eksiklikler, işleyiş ve yeni yönetmelikle kreşler tarafından uyulması gereken şartlar konularına değinildi.
Gerçekleşen istişare toplantısına, İl Müdürü Abdullah Neşeli ile Şube Müdürü Bahattin Çelik katıldı. Psikolojik Danışman Rabia Diken Sosyal Çalışmacı Zehra Zaimoğlu yönetmelik hakkında bilgilendirme ve Kreşlerin kapasitesinin artırılması ile ilgili sunum yapıldı.
İl Müdürü Abdullah Neşeli 2022 yılında herhangi bir sorun yaşanmadığını belirterek tüm çalışanlara teşekkür etti.
2022 yılında 600’ e yakın kayıtın az olduğunu belirten Neşeli “kreş ve gündüz bakım evlerinde çocuk sayısının artırılması gerektiği. Erkek istihdamı ile %33’e ulaşan kadın istihdamı kreş ve gündüz bakımevlerinin önemini artırmaktadır. Ancak Kreş ve Anaokullarında %19 kayıt yaptırmaktadır. Kreş ve Gündüz Bakımevi yöneticilerimiz 20223 yılı ücretlerini belirleyerek anneanne ve babaanne yanında bulunan %49 çocuğun kayıtları için çalışmasını istedi.
Neşeli “Kreş ve gündüz bakımevlerinde çocukların fiziksel olduğu kadar sosyal ve ahlaki gelişimlerinin gerçekleştiği, kurallar ve şartlar konusunda çok hassas olmaları gerektiğini belirtti.
Kreş ve gündüz bakımevine gelen çocukların uyum sürecinin en fazla 3 gün olduğu, uyum süresi devam eden çocukların belirtilen günden sonra kayıt yapılması gerektiği. Bir önceki aya ait muhasebe kayıtları kuruluşta dosyalanması gerektiği, çocuk ve personel kayıtlarının KBYS ve e-okul sistemine eş zamanlı yapılması hususlarında uyarılarda bulundu”
Kreş yöneticilerin soru ve sorunlarını dinleyen Neşeli, sürekli iletişimde olunmasını istedi. Yaşanabilecek herhangi bir aksaklıkta İl Müdürlüğüne gelerek yardım alabileceklerini söyledi. Toplantı, karşılıklı öneri ve taleplerin dile getirilmesiyle son buldu.